Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulaaaaaaaaaaaaaaaaaaa8000

ile czasu po szczepieniu może płakać dziecko?

Polecane posty

hej wczoraj wieczorem urodziłam, mała była spokojna nie płakała, tylko jadła i spała, a jak nawet nie spała to spokojnie się rozglądała, rano, około 7 ją zaszczepili i od tego czasu jest wrzask, normalnie inne dziecko, ssać nie chce, spać nie chce

Gość Miliana23
obejrzyj rankę po szczepieniu moze się tworzy ropień i ja boli?

nic nie wdać, tylko zaczerwienienie, lekarz mówi że to normalne i napewno (skąd to wie) nie od szczepienia

Gość gufikolka
poczytaj o "krzyku mózgowym" jako neurologicznym powikłaniu szczepien powinnas poinformowac lekarza o takim incydencie i kazde kolejne szczepienie konsultowac z neurologiem, albo w ogole odroczyc szczepienia....

Gość dendrologiaa
Taki płacz to tzw. płacz mózgowy świadczący o bardzo poważnej reakcji centralnego układu nerwowego na wstrzyknięcie szczepionek. Potocznie ta reakcja jest nazywana przez matki płaczem nieutulonym - dziecko tak strasznie cierpi, że nie daje się z tego płaczu utulić. Jesli po zaszczepieniu był taki płacz to często potem okazuje się ze u dziecka występuja poważniejsze skutki. Personel medyczny w Polsce najczęściej udaje, ze po pierwsze dane dziecko w ogóle tak nie płakało, a matka coś wymyśla, po drugie, że ten płacz mózgowy ze szczepieniem nie miał nic wspólnego. Tymczasem płacz mózgowy jest zaliczany do typowego NOP-u. Odpowiedz z cytatem

Gość dendrologiaa
Taki "krzyk mózgu" swiadczy o tym, ze szczepionka "uderzyła" mózg i coś niedobrego sie w nim dzieje. A czy jest to przeciwwskazanie - chcesz dyskutuj z lekarzami - zdania sa pewnie podzielone, zależy do jakiego lekarza bys poszła. Wg mnie jest to poważny sygnał ostrzegawczy. Znam wiele dzieci, które po tym, jak miały nieutulony płacz po szczepieniu okazały sie potem dziećmi uszkodzonymi przez ta szczepionkę. Ale czy to jest reguła? Skoro ten płacz mózgu został OFICJALNIE zaliczony do NOP-ów to znaczy ze dzieci które tak zareagowały na szczepienie miały potem poważne problemy. W realu znam takie dzieci - zareagowały płaczem na szczepionkę i mają teraz zaburzony rozwój. Jeżeli chcesz zastosować jakies metody, które mogłyby zmniejszyć ewentualne skutki uboczne to mogę ci coś podpowiedzieć, bo niektórym dzieciom z NOPami udało sie czasem pomóc, szczególnie jeśli matka działała od razu! Tran - podaj dziecku tran, bo ten tłuszcz wysysa toksyny poszczepienne z organizmu. Podaj dziecku zwiększoną dawkę wit. C!!! Sprawdź, jakie toksyny były w szczepionkach, które podałaś dziecku - czy była tam rtęć (nazwa handlowa thimerosal) lub inne metale ciężkie - ołów, aluminium itp. albo pochodne acetonu lub formaldehydu.

Gość Niuniulkai
obieto co tu jeszce robisz leć do szitala to poważna reakcja mózgowa. Dziecko po szczepieniu płaczem max minute jak utulisz

ale ja jestem w szpitalu, wczoraj urodziłam, lekarze problemu nie widza, dziecko teraz śpi, ale jak się budzi to płacze

Gość koszkasroszka
jak ja lezałam w szpitalu to większośc dzieci stale się darła myślałam że to normalne :)