Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llalazeszpitala

czy połóg boli?

Polecane posty

Gość llalazeszpitala

jesli tak to co boli? Czy bkurczajaca sie macica boli tak jak podczas okresu? Zdaje sobie sprawe, ze pewnie przez jakis czas boli krocze, czy ciagna szwy po nacieciu, lae czy cos poza tym?

Gość aniluapka
Mnie nie bolało nic. Ani kurcząca macica, ani szwy po cięciu cesarskim:)

Gość rottana
mni bolalo tylko krocze przez tydzien a pozniej luzik. ani macica ani krocze. moja tesciowka mowila ze ja bolala macica. ze sa to skurcze podobne do tych porodowych ale na szczesci mnie cos takiego nie spotkalo:-)

kazdy przechodzi to inaczej w gre wchodzą też hormony które szleja po porodzie zależy też czy będziesz nacinana czy nie ale wszystko da sie wytrzymać

Gość w sensie
skurcze macicy są nieprzyjemne i tyle - jak podczas okresu. Połóg do wytrzymania, ważna jest maksymalna higiena - odchody połogowe są zakaźne.

Gość niuu
Przy pierwszym porodzie nie czułam obkurczającej się macicy, za to nacięcie bolało jak nie wiem i długo dawało popalić. Za drugim razem nacięcie było praktycznie w ogóle nie bolące i zero problemów, za to na samym początku obkurczająca macica dawała czadu. Ale karmiłam piersią więc ładnie się obkurczało i szybko przestało boleć. Krwawiłam też krótko po łyżeczkowaniu.

Gość kapitalnieno
bolalo mnie krocze jak stalam nie co dluzej, masakra :/