Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laskan

Piers kurczaka soczysta w srodku, chrupka za zewnatrz..

Polecane posty

Gość laskan

jak to zrobic

trzeba smażyć krótko na bardzo mocno rozgrzanym oleju. wtedy bedzie soczysta w srodku. ja mieszam bulke tarta z duza iloscia przyprawy do kurczaka obtaczam to w jajku(lub mleku) i panieruje. Wychodzi pyszna i chrupiaca

Gość pierś delikatnie rozbić,nie
może być zbyt gruba,przyprawić)ja tylko sól i pieprz,nie uznaję chemicznych przypraw)otaczam w mące,jajku i pokruszonych na drobno płatkach kukurydzianych,daję na mocno rozgrzany tłuszcz,przypiekam na złoty kolor z obu stron i jest pycha:D

nie rozbija się piersi z kurczaka żadnego mięsa tłuczkiem się nie tłucze a po co ta panierka ? co ona wnosi dobrego do kotleta oprócz tłuszczu

Gość a ja marze o 48 chociaz,
ja tez nie rozumiem fenomenu panierki po co psuc tym mieso? to dla mnie paskudztwo rownorzedne z kostkami rosolowymi i parowkami

Gość kjf
panierka jest pyszna, a jak wy jej nie lubicie to nie jedzcie i przestańcie mamrać. Każdy je to co lubi.

Gość opiopi
Raczej obsmażyć krótko na gorącej patelni na rumiano a potem do piekarnika żeby mięso doszło w środku. Podczas krótkiego smażenia na dużym ogniu pierś w środku będzie surowa.

Gość opiopi
Panierka też pozwala zatrzymać soki w środku mięsa.

tyle że kotlet z panierką ma 600 kalorii a bez tylko 300 taka buła tarta wchłania tłuszcz aż miło

Gość A ty tylko znasz jako panierkę
bułę? Widać z ciebie gospocha starej generacji:p Ja panieruję w sezamie,płatkach kukurydzianych lub pestkach dyni:) Gruba,nierozbita pierś jest obleśna,a podpiekana robi się sucha i niesmaczna,do takiego przyrządzenia nadaje się wyłącznie z indyka.Autorka topiku pytała o chrupiącą pierś(filet) a nie suchą i bezsmakową - ale co komu smakuje to je:(

Gość Gotuj
spróbuj tego przepisu - co prawda jest panierka, ale za to jaka apetyczna ;> http://gotuj.pl/przepis/coxinha-de-galinha-brazylijskie-kotleciki-z-kurczaka poza tym moja babcia podlewa kurczaka odrobinę wodą i zostawia na ogniu przez dobrych kulika minut - ma wtedy taką fajną skórkę, a w środku jest soczysty - no i z tłuszczu z wodą robi się też całkiem sympatyczny sosik ^^

Gość a ja ostatnio panierowałam
pierś z kurczaka w chipsach ;) Może niezbyt zdrowe ale autorka nic nie pisała że ma być zdrowo i dietetycznie więc napiszę. Pierś z kurczaka lekko rozbilam, przyprawiłam ale delikatnie (bo chipsy są słone) solą, pieprzem i natarłam czosnkiem, obtoczyłam w mące, jajku i chipsach (wcześniej rozdrobnionych w woreczku tłuczkiem) i usmażyłam na oleju. Wyszły pyszne, chrupiące na zewnątrz a soczyste w środku :) Chipsy jakie użyłam to laysy paprykowe.

Najlepiej dobrze rozgrzać olej przed smażeniem, żeby zaczął odpryskiwać ;) Smaż krótko, obracaj mięso,

mięcho w panierce jest pycha, zwłaszcza że tak jak dziewczyny mówią, nie trzeba panierować tylko w bułce - możliwości jest cała masa. osobiście chyba najbardziej lubię sezam, pychota :) ale bez panierki, jak mięcho fajnie pryzprawione też jest okej, najpierw piekę w rękawie do pieczenia, a potem podpiekam już bez wora, robi się lekka skorupka na zewnątrz.

Gość mozna tez panierowac
w wiorkach kokosowych :)

Gość 2lewe rece chyba
nadziac w srodku maslem, lub moczyc w zimnym mleku przed pieczeniem

Gość Pytanie miałem !
Ja wsadzam cienki plaster słoniny do środka piersi z kurczaka.

Gość szoque!
ogolnie jestem anty panierkowa, ale w jednym przypadku daje ustepstwo: japonska panierka "panko" - pyszna, chrupiaca, delikatna :) w supermarketach bywa. polecam :)

Gość szoque!
a co do rozbijania? szkoda czasu, szkoda niszczyc mieso. wystarczy ukroic taka cienkosc jak sie chce i juz :) rozbijanie to jedna z najgorszych upierdliwosci kuchennych ;)