Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laskan

Piers kurczaka soczysta w srodku, chrupka za zewnatrz..

Polecane posty

Gość laskan

jak to zrobic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
trzeba smażyć krótko na bardzo mocno rozgrzanym oleju. wtedy bedzie soczysta w srodku. ja mieszam bulke tarta z duza iloscia przyprawy do kurczaka obtaczam to w jajku(lub mleku) i panieruje. Wychodzi pyszna i chrupiaca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierś delikatnie rozbić,nie
może być zbyt gruba,przyprawić)ja tylko sól i pieprz,nie uznaję chemicznych przypraw)otaczam w mące,jajku i pokruszonych na drobno płatkach kukurydzianych,daję na mocno rozgrzany tłuszcz,przypiekam na złoty kolor z obu stron i jest pycha:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie rozbija się piersi z kurczaka żadnego mięsa tłuczkiem się nie tłucze a po co ta panierka ? co ona wnosi dobrego do kotleta oprócz tłuszczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja marze o 48 chociaz,
ja tez nie rozumiem fenomenu panierki po co psuc tym mieso? to dla mnie paskudztwo rownorzedne z kostkami rosolowymi i parowkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kjf
panierka jest pyszna, a jak wy jej nie lubicie to nie jedzcie i przestańcie mamrać. Każdy je to co lubi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość opiopi
Raczej obsmażyć krótko na gorącej patelni na rumiano a potem do piekarnika żeby mięso doszło w środku. Podczas krótkiego smażenia na dużym ogniu pierś w środku będzie surowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość opiopi
Panierka też pozwala zatrzymać soki w środku mięsa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tyle że kotlet z panierką ma 600 kalorii a bez tylko 300 taka buła tarta wchłania tłuszcz aż miło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ty tylko znasz jako panierkę
bułę? Widać z ciebie gospocha starej generacji:p Ja panieruję w sezamie,płatkach kukurydzianych lub pestkach dyni:) Gruba,nierozbita pierś jest obleśna,a podpiekana robi się sucha i niesmaczna,do takiego przyrządzenia nadaje się wyłącznie z indyka.Autorka topiku pytała o chrupiącą pierś(filet) a nie suchą i bezsmakową - ale co komu smakuje to je:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gotuj
spróbuj tego przepisu - co prawda jest panierka, ale za to jaka apetyczna ;> http://gotuj.pl/przepis/coxinha-de-galinha-brazylijskie-kotleciki-z-kurczaka poza tym moja babcia podlewa kurczaka odrobinę wodą i zostawia na ogniu przez dobrych kulika minut - ma wtedy taką fajną skórkę, a w środku jest soczysty - no i z tłuszczu z wodą robi się też całkiem sympatyczny sosik ^^

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja ostatnio panierowałam
pierś z kurczaka w chipsach ;) Może niezbyt zdrowe ale autorka nic nie pisała że ma być zdrowo i dietetycznie więc napiszę. Pierś z kurczaka lekko rozbilam, przyprawiłam ale delikatnie (bo chipsy są słone) solą, pieprzem i natarłam czosnkiem, obtoczyłam w mące, jajku i chipsach (wcześniej rozdrobnionych w woreczku tłuczkiem) i usmażyłam na oleju. Wyszły pyszne, chrupiące na zewnątrz a soczyste w środku :) Chipsy jakie użyłam to laysy paprykowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najlepiej dobrze rozgrzać olej przed smażeniem, żeby zaczął odpryskiwać ;) Smaż krótko, obracaj mięso,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mięcho w panierce jest pycha, zwłaszcza że tak jak dziewczyny mówią, nie trzeba panierować tylko w bułce - możliwości jest cała masa. osobiście chyba najbardziej lubię sezam, pychota :) ale bez panierki, jak mięcho fajnie pryzprawione też jest okej, najpierw piekę w rękawie do pieczenia, a potem podpiekam już bez wora, robi się lekka skorupka na zewnątrz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozna tez panierowac
w wiorkach kokosowych :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 2lewe rece chyba
nadziac w srodku maslem, lub moczyc w zimnym mleku przed pieczeniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pytanie miałem !
Ja wsadzam cienki plaster słoniny do środka piersi z kurczaka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
ogolnie jestem anty panierkowa, ale w jednym przypadku daje ustepstwo: japonska panierka "panko" - pyszna, chrupiaca, delikatna :) w supermarketach bywa. polecam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
a co do rozbijania? szkoda czasu, szkoda niszczyc mieso. wystarczy ukroic taka cienkosc jak sie chce i juz :) rozbijanie to jedna z najgorszych upierdliwosci kuchennych ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×