Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Insemincja

KROWY BEZPŁODNE !

Polecane posty

Gość Insemincja

ktos jest za? jesli nie moze poczac naturalnie dziecka nie powiniem stosowac sztucznej inseminacji to grzech!!!!!!! dzieci rodza sie chore jak mozecie sie temu poddawac krowy bezplodne????

Gość ....;;;;;;;.....
Idź się leczyć :o

Gość tez uwazam ze
to grzech wstydzcie sie:O jak mozecie sie poddawac temu zabiegowi??:Otrzeba sie pogodzic z tym natura wie co robi

Gość mała ruda zołza
Jeśli ktoś jest BEZPŁODNY to mu żadne leczenie ani zabieg nie pomoże,ani inseminacja,ani in vitro. To są metody leczenia niepłodności. Bezpłodności się nie da leczyć.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjj
Debilka😠

Gość tez jestemmm
przeciw stosowania tej metody adoptowac a nie poddawac sie zabiegowi!!!

Gość ja tam sie zgadzam
natura wie co robi, niektorzy nie moga miec dzieci aby nie pwoielac zlycg genow ale na sile urodza chore dzieciaki a koszty leczenia spadna juz na nas :O To fragment z topiku o in vitro :O "m był na genetyce i wyszło nosicielstwo mukowizcydozy mimo ze w rodzinie nikt chory nie jest, nie był ale widocznie któres z rodziców tez musi byc nosicielem ale nie jest chory" Ale z uporem maniaka te chore geny musza dzieciakowi przekazac. A kasa na leczenie pojdzie z podatkow nas wszystkich.

Gość mydozaur
Jak zachorujecie na jakąkolwiek chorobę,to won mendy od lekarzy! Zdychać w zgodzie z naturą. Bo przecież natura wie co robi i jak zachorujesz na raka to było Ci to pisane,więc się nie lecz z MOICH podatków.

Gość oiuyfcvbnm,
No ok ale co z tymi którzy są zdrowi , zachodzą w ciążę i rodzą kalekie dzieci bądź obciążone chorobami genetycznymi ot tak zwyczajnie bo choroby sięgają do 5 pokolenia? Dodam jeszcze że część z tych osób jest świadoma problemu i zagrożenia zdrowia dziecka a jednak się na nie decyduje. Autorko o twojej inteligencji nie wspomnę bo już wszystko jasne ale dodam tylko jesteś jedną z tych które spokojnie nie potrafią żyć i gdyby nie upust emocji na kafe to pewnie już dawno byś zawału dostała.

Gość Ale jej nie chodzi
o problem chorób tylko o własną kieszeń :D. Oj , autorko, obyś ty kiedyś cieżko nie zachorowała i naruszyła naszej kieszeni, ale co ja gadam , ty pewnie do lekarz nie pójdziesz bo zgodnie z naturą tak miało być więc zdechniesz jak wola wyższa chciała :). Że też tacy głupi ludzie się rodzą jak ty, a tu już 1000 razy gorsze niż najgorsza choroba genetyczna....

Gość Dobra, ludzie spłodzeni
metodą in vitro częściej chorują ale co autorce do tego skoro nasze państwo nie refunduje in vitro tak jak w innych państwach i za pieniądze podatników i praktycznie duża większośc nie ma pieniędzy na te badania , więc w czym problem . Ilu dzieciaków w Pl rodzi się z zapłodnienia in vitro? Da się to policzyć za pewne na liczydle starego typu albo i to za dużo. Powiem ci tak autorko że ty jako polka nie masz problemu o którym piszesz, ten problem mogą mieć narody gdzie in vitreo jest szeroko rozpopularyzowana i darmowa (refundowana) a jeżelo chodzi o nasz kraj i ciebie to płacisz za stale chorujące dzieci spłodzone metodą naturalną bo w Pl jest najwięszy odsetek dzieci chorujących z zaniedbania, braku prawidłowego żywienia oraz złego stylu życia tak więc tępa płodna krowo to ty jesteś bardziej chora na umyśle jak widać.

Pewnie jej chodzi o leczenie potem tych dzieci no i matek. W końcu kobiety też częściej zapadają na nowotwory i choroby psychiczne. Według badań nawet 40%. Poza tym myślę, że teraz in vitro jest BARDZO modne i więcej jest takich dzieci niż Ci się wydaje. Mnie osobiście to nie przeszkadza. Tracimy pieniądze na wiele innych rzeczy tak samo (przeloty Premiera :) ) ale pewnego dnia może to być duży problem. Dlatego dobrze by było wprowadzić parę regulacji prawnych. Niestety nasz rząd nie spieszy się a kliniki zarabiają :( Ciekawi mnie ilu kobietom celowo "partoli" się zabieg. W końcu im więcej tym więcej pieniędzy.

Gość ale autorka nie pisze
oo in vitro ludzie tylko o inseminacji kretynka

Gość poza tym
Brrr...

Gość ihfbdnsma
Autorka o inseminacji wspomniała.....tak jak by wielka różnica była :D. W Pl nie robi się tak często in vitro ani inseminacji (w porównaniu do państw zachodnich). Inseminacja gwarantuje nowych członków tego świata i tym samym nowych podatników i pracowników na emeryturę takiej dupy jak autorka. Państwo uzywa sobie kosztem podatników (bankiety, przeloty, bale , hotele, samochody) więc może autorka szerzej by spojrzała na problem kieszeni podatników? Kolejna sprawa to taka że im więcej zabiegów w szpitalach , refundowanych zabiegach operacyjnych w klinikach tym więcej wyciągniętych pieniędzy przez te placówki od kasy chorych czyli pieniędzy podatników. Leczenie zębów (kanałowe tam gdzie nie potrzeba - mnóstwo takich oszukaństw dentystów) , celowe zwiększanie ilości zabiegów (bolesnych i męczących) na pacjentach chorych na raka i inne choroby przewklekłe czy genetyczne (tak zwane krążenie by nie dojsć od razu do celu - sztuczka szpitali i lekarzy). Szkoda autorko że musiałaś się przyczepić tak małej garstki (wedłud ciebie odsysacza pieniędzy ) gdzie problem jest dużo większy i obszerniejszy gdzie indziej ;).

Gość nie macie pojecia ludzie
Autorka o inseminacji wspomniała.....tak jak by wielka różnica był pewnie ze roznica i to duza!!!! inseminacja jest tansza a in vitro zupelnie na czym innym polega

I główny argument "bo skoro Bóg tak chciał, to dzwigaj swój krzyż..." Prawda jest taka, że gdyby Bóg nie chciał, to nie pozwoliłby na rozwój medycyny, nie pozwoliłby na wynalezienie inseminacji oraz in vitro. Jednak pozwolił...

Gość terterete
kutia, moherze :O nie rozmawiamy o zadnym bogu tylko o naturze. Natura reguluje powielnie genow i slbe geny sa automatycznie odrzucone jako zle. Ale za kase produkuje sie bachory ktore za kilka lat trzeba bedzie leczyc z naszych pieniedzy. Niech sobie ich starzy sami je lecza jak mieli kaprys powielania swoich zlych genow. Dobor naturalny. Ratuje sie plody przedwczesnie urodzone a potem spoleczenstwo utrzymuje kaleki przez kilakdziesiat lat, rozne porazenia mozgowe, kaleki na wozkach, psychicznie opoznieni. Co ma jakis wymyslony bog do tego? :D

Gość wheidfhw
a nie można osobie bezpłodnej osobie podawać hormonów na niechcenie dziecka? na pewno coś takiego jest. wtedy zostałaby tylko presja społeczna że wszyscy maja a ja nie mogę, a presję społeczną można olać ciepłym moczem. ale wtedy zbankrutowaliby wszyscy co zarabiają np. na in vitro więc to chyba nie przejdzie :O to tak jak z lekiem na raka.

Gość terterete
niech te bezplodne adoptuja sobie dzieci i po krzyku. Jak ktoras na kafe napisze, ze chce usunac to zaraz cyrk idiotki robia "oddaj do adopcji" a jakos adoptowac nie ma komu bo one swoje zle geny koniecznie chca powielac. A moglyby miec dziecko zdrowsze, madrzejsze i lepsze niz te ich sztuczne twory. Brrrr! Sztuczny czlowiek, w laboratorium zrobiony :O

Gość co wy pierdolicie
a jednak udaje sie inseminacja i kto tu mówi o bezplodnosci?????????

Gość do autorrki
Inseminacja ci nie wyszła?

Gość MałaMIIIIiiii
Nie wierze w niepłodność! Lekarz jak mnie ostatnio badał to dziwił się że ja mam dziecko Jak pani w ciąże zaszła??? pytał ze zdziwieniem A prawda jest taka że ja nigdy nie wyczekiwałam dziecka i może jestem wrakiem i może mam wszystkie przypadłości kobiet bezpłodnych ale takie jak ja zawsze w ciąże zachodza bez większych problemów-powiedziałam mu to tak na skróty ŚMIAŁ SIĘ Ja naprawdę nie wierze w niepłodność.

Gość MałaMIIIIiiii
Wierze za to że jak się bardzo czegoś pragnie to nigdy się tego nie dostanie!

Gość MałaMIIIIiiii
Nawet biblia głosi coś w tym stylu na różne sposoby! Zatem życze wam byście nigdy nie pragneły tego czego wam w życiu trzeba!

Gość MałaMIIIIiiii
Byście szczęśliwe były -miało być na końcu Sorry nie dokończyłam zdania;)

Gość matrona1970
kiedy robię in vitro szatan tańczy w piekle :)

Gość weeeeeeeeeee3
in vitro jest dla głupich