Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysia01

Mam już dość swojego ojca

Polecane posty

Gość mysia01

Witam dziewczyny! Piszę , żeby się komuś wygadać , bo po prostu nie wyrabiam . Odkąd się urodziłam mój ojciec nie brał większego udziału w wychowywanie mnie , po prostu zarabiał na utrzymanie rodziny i krytykował moją matkę. Tak jest oczywiście do dziś , mam teraz 18 lat a jest nawet gorzej niż wtedy kiedy miałam 8-9 lat . Ojciec nie stroni od alkoholu , nie mówię , że pije codziennie , ale często zdarza mu się oprócz codziennego piwka dokupić ćwiartkę wódki . Pali , choć wie , że mama potwornie źle znosi dym tytoniowy , do tego wszystkiego nie potrafi się zachować , jest kompletnym prostakiem - mlaszcze , nie sprząta po sobie , puszcza głośne bąki przy nas , do tego jeszcze go to bawi ... W dodatku kompletnie nie rozumie mnie i moich problemów , utwierdziłam się w tym dzisiaj , mianowicie przez ostatni tydzień przechodzimy z moim TŻ kryzys , ciągle się kłócimy . Oboje źle to znosimy , dziś znów się rozstaliśmy pokłóceni , TŻ pojechał do siebie ( mieszka w miejscowości oddalonej o 5 km od mojej ) a ja wróciłam do domu zapłakana i siedziałam tak do teraz . Mój ukochany kierowany wyrzutami sumienia przyjechał do mnie parę chwil temu , żeby mnie uspokoić i przeprosić , po prostu pobyć ze mną we dwoje i przytulić , bo nerwus ze mnie niesamowity i wszystko okropnie przeżywam , a mój ojciec wparował nam bez pukania do pokoju , z pytaniem ' co ty dzikujesz?! ' oczywiście podwyższonym tonem , a potem popukał się w czoło , sugerując mi , że jestem nienormalna ... Na prawdę boli mnie , że mój ojciec tak się zachowuje , w dodatku wstydzę się jego zachowania przed TŻ-tem , a tak nie powinno być , w końcu to mój ojciec . Już nie wiem co mam robić , rozmawiać się z nim zwyczajnie nie da , nigdy mu nie wybaczę też tego jak w zeszłym roku nazwał mnie ' małą k***ą ' :(

Prowokacja = TŻ :D A jak nie to poczytaj sobie o DDA ( chociaż Ty jesteś MDA - młodociane dziecko alkoholika).

Gość mysia01
To nie jest żadna prowokacja , Boże , czy każdy na forum musi od razu uskuteczniać prowokacje? Poza tym , pisałam już , że mój ojciec nie jest alkoholikiem . :/

"Ojciec nie stroni od alkoholu , nie mówię , że pije codziennie , ale często zdarza mu się oprócz codziennego piwka dokupić ćwiartkę wódki ." - o to chodzi? ;)

Gość mysia01
Tak o to , radzę czytać ze zrozumieniem . Wielu mężczyzn pije codziennie puszkę piwa , to jeszcze nie alkoholizm , a wódkę kupuje jak również wspomniałam sporadycznie .