Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naimie

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE ?! JAKĄ DAJĄ MI GWARANCJĘ ŻE NIE ZAJDĘ

Polecane posty

Gość liloooooo
jeszcze spowalniają jajowody to jest 4 sposoby.

Gość no to skąd wpadki na pigułkach
??

Gość no to skąd wpadki na pigułkach
sorry ale ja nie wierzę, że każda wpadka na pigułkach była spowodowana jej pominięciem.

Gość asdfghkj
Oczywiście, że nie. Tabletka mogła jeszcze zostać zwymiotowana, wydalona z organizmu podczas biegunki, ewentualnie w czasie jej przyjmowania zażywało się antybiotyki, leki przeciwwirusowe, przeciwpadaczkowe czy zawierające dziurawiec.

Gość ediwe
biore regularnie tabletki zawsze. nie biore dodatkowo zadnych lekow. nie rzygam nie mam sraki... od ostatniej miesiaczki kochalam sie raz - jak zwykle bez wytrysku w srodku. to bylo ok tygodnia temu. wczoraj wypilam duzo alkoholu i dzisiaj sikam co chwile czy to moze byc ciaza?

Gość do ediwe
dobrze, że nie skończył w Tobie, to zawsze mniejsze prawdopodobieństwo wpadki. A nie wymiotowałaś po alkoholu? Tylko goni Cię na siku? Jeśli tak, to może masz coś z pęcherzem, a nie z ciążą ;) Nie martw się na zapas :)

1. Zawarty w tych preparatach estragenowo-gestagenowych etynyloestradiol hamuje wydzielanie FSH uniemożliwiając dojrzewanie pęcherzyków Graffa i tym samym komórek jajowych. 2.Natomiast gestageny (również obecne w tabletkach) hamują owulację, czyli uwolnienie komórki jajowej. 3.Zmieniają też śluz szyjki macicy, utrudniając wnikanie plemników do dróg rodnych kobiety. W ten sposób hormonalne środki antykoncepcyjne utrudniają zapłodnienie i powstanie zarodka. działanie tabletek dwuskładnikowych Są 3 ??? SĄ :D

Gość ediwe
no sikam jak glupia.. zawsze sikam duzo w trakcie picia alkoholu, wczoraj tak duzo wlasnie nie sikalam .. a dzisiaj to masakra... sikam juz 8 raz dzisiaj... czy to mozliwe zeby alkohol wydalac na drugi dzien? czy to jednak ciaza...

Gość asdfghkj
Bierzesz tabletki regularnie i bez żadnych wpadek. Stosunek był przerywany, co jest żadnym zabezpieczeniem, ale przy tabletkach i tak nie ma znaczenia. A dodatkowo było to tydzień temu, więc nawet, jeśli byłyby to plemniki-terminatorzy i jakimś cudem zaszłabyś w ciążę (choć wtedy prędzej obstawiałabym niepokalane poczęcie), to objawów jeszcze by nie było. Ale jak dla mnie w ciąży na pewno nie jesteś.

Gość edwie
dziekuje . uspokoilas mnie

Gość inkqwwawa
a ja mam takie schizy jak autorka.. .biore tabletki regularnie, nie wymiotuje. nie mam sraczki i on nie konczy we mnie a dzisiaj jestem jakas taka slaaba, jest mi niedobrze... nie wiem czy to kac czy co ale juz mam schizy.... a czy alkohol obniza skutecznosc?

Gość do inkqwwawa
Tak, obniża, zwłaszcza to co się dzieje następnego dnia, czyli oczyszczanie organizmu

Gość inkqwwawa
serio? nikt mi nigdy nie mowil ze alko obniza skutecznosc... a nie ukrywam ze na drugi dzien zawsze mam kackupe...

Gość ewcua444
???co wy gadacie