Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania177

Dlaczgo nie zaszłam w ciąże?

Polecane posty

Gość ania177

Kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia, skończył we mnie. Miałam dni płodne, myślałam,że zajdę, a tu okazało się, że mam okres. Przestraszyłam się, nie wiedziałam czemu tak. Po pewnym czasie strasznie bolał mnie cały brzuch, poszłam do lekarza i okazało się, że mam zapalenie przydatków i mam dużo płynu w zatoce dauglasa . I wylądowałam w szpitalu na 2 tyg, dawali mi antybiotyk i mi przeszło zrobili badania i powiedzieli, że już jestem zdrowa. Teraz dbam o higienę bardzo dobrze i jest ok. Mam nieregularny okres i długi cykl lekarz przepisał mi tabletki anty. yasmin, w piątek zaczęłam brać. Po jakim czasie okres mi się ureguluję. I, czy to zapalenie było przyczyną tego, że nie zaszłam w ciąże?

Gość ania177
Odpowie ktoś?

Gość o dżizas
po pierwsze tylko 40 % stosunków w dniu samej owulacji kończy się ciążą w pierwszym terminie, w pozostałe dni płodne stosunkowo sa mniejsze szanse. Po drugie skąd wiesz ze to były dni płodne. Po trzecie zmień lekarza bo tabletki anty nie regulują cykli tylko odwlekają problem na czas brania tabletek. Podczas brania tabletek jest krwawienie z odstawienia które z okresem niewiele ma wspólnego. Po odstawieniu tabletek problem może wrócić albo jeszcze się nasilić bo tabletki wyciszają naturalne działanie hormonów, jajniki podczas ich brania nie pracują sa rozleniwione i potem często trzeba je znowu pobudzać do pracy. chcesz wyregulować cykle, znajdź lekarza który się tym zajmie a nie koniowała który chce odwlec w czasie twój problem.

Gość ggtyt
My też współżyliśmy w dni płodne i tez się nie udało...w drugim cyklu kupiłam testy owulacyjne i współzyliśmy w dniu gdy test był pozytywny i dzien po..i udało się!! Może też spróbuj z tymi testami...