Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo rodzę i 87878787

Czy to jest normalne??

Polecane posty

Moja szwagierka daje synkowi codziennie dużo mięcha a z mlecznych to pierś i czasem jogurt danonek -żadnego sera białego kefiru jogurtu naturalnego itp. -mały ma 16msc. Żadnych uczuleń chorób itp. Na nic dosłow nie. Dają mu za to kiełbasę mielone i schabowe-moim zdaniem wędzona kiełbasa nie jest taka zdrowa wcale-tym bardzoej schabowe smażone itp. Dają mu odkąd ma rok-14msc. Urodził sie miesiąc wcześniej.

Czy to zdrowo?? Albo nie dają mu wcale wody zwykłej do picia tylko herbatki z granulek. albo moja koleżanka daje 7mioletniej córce codziennie mleko na noc nestle junor(takie od 3rż chyba)modyfikowane bo twierdzi że ono jest zdrowe i tylko ci nie dają takiego dziecku co ich na to nie stać. Do tego dosteje przed snem w kubku niekapku do łozka to mleko. Mi się wydawało (tak gdzies słyszałam) że po 2gim roku życia dziecko przestaje trawić laktozę i mleko powoduje kłopoty z trawieniem. Lepiej wtedy dawać jogurty kefiry jajka zamiast mleko. czy to prawda?

Gość Aann a
Z mlekiem i produktami go zawierajacymi nie ma co tez przesadzac. Moje dziecko je normalne obiady-takie, jak my, wedliny tez, odkad skonczylo roczek. Kefiru nie tknie, nawet jogurtow za bardzo nie lubi-jedynie pitne. Lubi sekki homogenizowane i mleko. A ulubionym daniem obiadowym mojego dziecka jest wlasnie ten nieszczesny schabowy i spagetti :)

Gość Aann a
Nie ma co przesadzac w zadna strone. Moje dziecko pilo mm do 2 r.z., potem zwykle z kartonika 2 %. Do wody przemoglo sie niedawno, a tak to zawsze jakies soki, kompoty, czy herbata.

Gość to maszz
kazdy robi jak uwaza. moj trzylatek codziennie pije rano i wieczorem mleko krowie od farmera bo bardzo lubi i sie upomina. mojej siostry corka ma niespelna poltora roku i w ogole nie chce mleka tylko kanapki chociaz ma tylko 3 zeby. jak widzisz kazde dziecko jest inne i nie da rady karmic tylko tak jak to sobie matka zaplanowala.

Gość Mała czarna kawka 22
Ale picie tego nestle modyfikowanego w wieku 7miu lat to chyba przesada co? To chyba jakiś chory wymysł mojej koleżanki. Ono wcale jakiejś cudownej mocy nie ma.

Gość to maszz
moj tez mm do 2 lat. mieso je, ale nie zawsze tylko jak ma ochote. za to bardzo duzo je chropkich owocow i warzyw (jablka obiera zebami i reszte oddaje ) za to zadnych, ale to zadnych kaszek gotowych nie jadl, nie wiem dlaczego moze za slodkie. uwielbia tez grube paluszki z serkiem topionym :)

Gość to maszz
mialo byc chrupkich ;)