Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuźka buźka

Jak myślicie, czy warto?

Polecane posty

Gość zuźka buźka

Mam możliwość wynajęcia mieszkania w kamienicy, ok 40 m2 w centrum Łodzi, za 650 zł. Jak myślicie czy to dobry pomysł. Zastanawia mnie tylko czy nie ma tu żadnego haczyka. Moglibyście mi coś doradzić? Będę wdzięczna za Wasze opinie. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Gość SamaJa2
Poproś o kilka rachunków, będziesz wiedziała ile wynoszą opłaty. Posprawdzaj okna i drzwi czy są szczelne. Zobacz jaka duża jest kaucja i czy jest zwrotna. Za co mogą ją zatrzymać. Zajrzyj w jakiś ciemny kąt i zobacz czy nie ma żadnego robactwa. Zobacz na umowie czy jest minimalny czas wynajmu, czy w czasie trwania umowy opłata może wzrosnąć i czy możesz zrezygnować z wynajmu przed końcem umowy.

Gość zuźka buźka
Jeśli chodzi o kaucje, okna, umowę to wszystko wydaje się być ok, ale minusem tego mieszkania jest ogrzewanie na prąd... obawiam się, że rachunki będą wysokie...nie wiem czy uda mi się przekonać właściciela do pokazania rachunków, ale spróbuję...

Gość SamaJa2
Uuuu ogrzewanie na prąd? Po parę stówek zimą w miesiącu nie Twoje

Gość facetpo 30-stce
Tak uważasz? cholera wiedziałam, że coś jest nie tak z tym mieszkaniem ;/

Gość zuźka buźka
Oj podszyw się nie udał? Ale żenada...

Gość SamaJa2
Pamiętam, że ktoś ze znajomych miał kiedyś ogrzewanie na prąd i rachunki mnie przeraziły. A tym bardziej, że to kamienica, więc pewnie sufit wysoko, więc do ogrzania więcej.

Gość zuźka buźka
To prawda, sufit jest baaardzo wysoko. A pamiętasz może jak wysokie były te rachunki, tak mniej więcej nie musisz podawać dokładnej kwoty :)