Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ajwen

Zabieg fundoplikacji (fundoplikacja)

Polecane posty

Gość Ajwen

Witam, zakładam wątek "fundoplikacja" gdyż w całej sieci brak jest jakichkolwiek forów na których osoby po tym zabiegu lub szykujące się na zabieg mogłyby zasięgnąć informacji. Szukam osób, które przeszły ten zabieg metodą Nissena czy Toupeta (dwie najpopularniejsze metody), jakie są Wasze doświadczenia, odczucia, jak się czujecie/czuliście zaraz po operacji, 4 dni po, tydzień po, miesiąc, rok? Dzięki temu inni dowiedzą się czy ich samopoczucie i dolegliwości po zabiegu to coś normalnego i z tego się wychodzi czy też jest już powód do niepokoju. Opiszę również moje doświadczenia gdyż jestem już po dwóch zabiegach - 2007 - fundoplikacja Nissena, 2012 - fundoplikacja Toupeta. Czekam na Wasz odzew.

Gość naturel
Ja miałam taki zabieg ponad 10 lat temu. Nie do końca zabieg spełnił moje oczekiwanie. Byc może dlatego, że nie był on dostatecznie ciasno zrobiony. Potwierdziła to gastroskopia. Po samym zabiegu czułam się gorzej ale z czasem się ustabilizowało. Ważne przy tych zabiegach jest gdzie i u kogo się to robi.Zabiegi nie zawsze się udają. Jak ja to robiłam metoda laparoskopowa dopiero wchodziła. Zabieg wiąże się ze skutkami ubocznymi i jeżeli efekty są marne nie warto go robic.

witam Proszę o pomoc mam spuchnięty język, obniżone miękkie podniebienie i biały nalot po fundoplikacji nissena do tego ciągle mi się odbija co mam zrobić czy ktoś miał podobne objawy ? Pomocy ! Mam reflux LPR, czyli krtaniowo-gardłowy.