Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luiza z majorki

Matka na dietach a dziecko tuczy

Polecane posty

Gość luiza z majorki

Moja koleżanka jest ciągle na dietach, waży 55 kg, a jej 5 letnie dziecko 32 kg. Czy to normalne? Ciągle daje mu jedzenie i mały jest gruby, a ona tego chyba nie widzi. Rozmawiałam z nią, to powiedziała, że on z czasem zgubi wagę.

Gość Kamizela rastunkowa
Pewnie ta mama to jakas pusta lalunia, która dba tylko o siebie, a reszte ma gdzieś. A może szuka tatusia dla dziecka?

Gość luiza z majorki
Ojca nie szuka, bo ma męża.

Gość kilpohhha
to norm a niestety-no wszedzie widze spasione dzieci ,czesto malutkie co w reku trzymaja slodycze , kole , sok(kupne soki to sam cukier i chemia) a spasiona matka babcia tatus kupuje im slodycze -kretyni -przeciez w ciagu pierwszych 3 lat zycia tworza sie komurki tludszczowe

Gość mamuska na caly etat
o matko to przecież choroba. moje 6letnie dziecko je jak najęte, biega, skacze a wazy 19,5 kg. mam koleżankę której mały młodszy o dwa lata wazy polowe więcej od mojego

Gość luiza z majorki
Dla mnie to to jest zaniedbanie, bo rodzice szczupli, nie ma genów otyłości, ale dziecko ciągle dostaje słodycze i coś do jedzenia. Obiadu zjada tyle co dorosły mężczyzna.

Gość kilpohhha
jest wysyp cukrzycy i otylosci u dzieci ponizej 4 latach-to wina rodzicow i dziadkow kretynow co faszeruja dzieci slodkosciami i juz od kolyski,

Gość luiza z majorki
Nawet nie wiem jak z nią rozmawiać, bo nawet jak delikatnie coś sugeruję, to mnie opiernicza i jest obrażona.

Gość kilpohhha
w pismach zdrowotnych pisza o dziececej otylosci -jaki to koszmar zdrowotny i psychiczny, moze czyta takie pisma -jak mozna tuczyc wlasne dziecko i niszczyc mu zycie?

Gość luiza z majorki
Ona czyta o modzie, kosmetykach, i inne brukowce. Dla siebie u dietetyka specjalne diety ustala, chodzi na siłownie, na basen, na rower i inne rozrywki.

tacy ludzie jak ona nie powinny miec dzieci

Gość luiza z majorki
Ogólnie to ona jest dobrą matką, mały ma wszystko, tylko to tuczenie doprowadza mnie do szału.

Gość kilpohhha
glupia pinda, juz dziecku wychodowala komorki tluszczowe-na cale zycie -on moze ja za to kiedys nienawidzic

Gość umum27
Też tak uważam. Może ona na cud liczy, ze dziecko jak pójdzie do szkoły to się odchudzi.

ale wy mowicie geny a skoro matka sie odchudza, ejst na dietach to jednak ma geny otylosci. o siebie dba o dzieciaka nie i mysli ze keidys sam z tego wyjdzie. glupota !!! dzieciak bedzie kaleka, jego mlode kosci pod waga bedą sie krzywic i uginać...glupia baba i tyle

Gość luiza z majorki
Ona się odchudza, bo ciągle chce być laska, nigdy nie ważyła więcej niż 55kg, ona boi się przytyć nawet kilogram, dlatego te swoje diety stosuje. Ma 30 lat i boi się, że nie będzie tak atrakcyjna, stylizuje na nastolatkę. Szkoda tego dziecka, ale nie bardzo wiem czy mogłabym jakoś pomóc.

Gość vallimalla
no wlasnie -jak jeden rodzic jest ma sklonosc do tycia -to ryzoko nadwagi u dziecka wynosi 4-% jak oboje 80%-wtedy powinien byc alarm od urodzeniu-zero cukru i gonic dziadkow kretynow -co wpychaja slodycze do ust-znam to z autopsji, niestety , bede zalowac do konca zycia ze nikt mnie nie chronil przed slodyczami od kolyski

Gość vallimalla
40%-naprawde-nawet nadwaga dziadkow ma znaczenie

Gość bezcenzury
Jeśli matka tego nie widzi i postępuje w ten sposób, to raczej tobie też nie uda się nic zrobić.

Gość kiolpkjjasad
rodzic ei dziadkowie co daja dzieciom slodycze , czipsy ,fastfudy -to debile-niszcza im zdrowie anawet zycie-juz maly dzieciak moz emiec miazdzyc e, nadcisnienie ,cukrzyce-wina tepych opiekuno e, co slodycze wkladaja prosto do ust-a te wszystkie abbcie co pieka ciasta dla wnukoe i przylazą z czekolada , cukierkami itp-zrzucialabym ze schodow-dla mnie starzy ludzie to dno a nie autorytety -bo niemal wszyscy uwazaja ze grube dziecko to zdrowe dziecko

Gość kiolpkjjasad
dziadkowie to idioci bo tucza wnuki

Gość luiza z majorki
W tym przypadku matka tuczy, nie dziadkowie.

Gość gość nununu
Matka jest nieodpowiedzialna.

Gość Dlaczego on z nią?
Taka matka nie ma rozumu chyba.

Gość a może by tak 123
Pulchne dzieci sa ofiarami głupoty matek.

Gość mamusia Brajanka
mój synuś ma 7 lat i waży 41 kg, ale jest wysoki też... co w tym złego że chce by moje dzieciątko miało słodkie dzieciństwo??

Gość aliennna
matki i babcie co tuczą wnuki to ścierwa ktore powinny byc karane

Gość a może by tak 123
Teraz chcesz słodkiego dzieciństwa dla dziecka, a jak ono podrośnie to ci nie wybaczy, że wprowadziłaś go w otyłośc, choroby i kompleksy. Sama się tucz jak chcesz mieć słodkie życie, a nie marnuj dziecka.

Gość rubiacea
matki i bacie tucace dzieci to ścierwa , gówna , szkodniki