Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwowrodka82ppp

odejście czopu,biegunka,rozwarcie-36 tydzień

Polecane posty

Gość pierwowrodka82ppp

Witam :) Prosze o radę wszystkie mamuśki:) W piątek na wizycie lekarskiej doktorek stwierdził, że ciąża donoszona, dzidziuś wazy ok.2700g, a poniewaz łożysko ma już 3 stopien lepiej, żebym urodziła wcześniej (przepływy na razie ok). Rozwarcie było już na 2 cm, do tego lekarz pogmerał przy niej trochę przez co przez piatek i sobotę miałam brazową wydzielinę,, Wczoraj rano odszedł mi czop-gesty śluz bezbarwny z pasmami brazowymi... Doszło rozwolnienie, które trwa do dziś.. Co jakiś czas stawia się brzuch, ćmi jak przed @, ale nic konkretnego się nie dzieje.. Teraz śluz jest kremowy.. Czy to oznacza poród na dniach????

Mam to samo pytanie, nawet dni sie zgadzaja - dzis jest tylko 4 dzien 37 tc, a mala wazy okolo 2800 - 3200 (na usg wyszlo 3200, ale wiadomo ;))

mój poród wyglądał tak w poniedziałek biegunka i wymioty, wtorek-środa odchodził czop w czwartek rozwarcie na 2.5 i sączenie się wód a w piątek rozwarcie na 4 i na porodówkę;-)

Mi po odejsciu czopu wszystko sie zaczeło, czop odszedł wieczorem a urodziałm na drugi dzien o 16.

Gość pierworódka82ppp
Mnie lekarz uprzedził, że jęsli w ciągu godz.nie będzie 10 to położyć się na lewym boku po zjedzeniu czegos słodkiego czy wypiciu i jeśli nadal nic to na szpital pod ktg...

Gość nkohn
ja bym poszła do szpitala na twoim miejscu, nie wiadomo czy wody się nie sączą, czy nie są zielone, generalnie lekarze mają w dupie to co się dzieje z twoim dzieckiem, bo jeszcze cc byłoby potrzebne i wtedy to oni po dupie mają...ja miałam podobnie, ale pojechałam do szpitala 2 dni poród chcieli wywołać ale nie wyszło więc musieli zrobić cc - w ostatniej chwili, bo dziecko już było niedotlenione, ale jest już w miarę ok..

Gość pierworódka82ppp
Mnie też się nic nie sączy :) tylko gęsty śluz jest..

Gość tamararrra34
po odejsciu czopu porod powinien zaczac sie wciagu najblizszych 24h

Gość pierworódka82ppp
Ja też czytam, że to mogą być godziny, dni, a nawet tygodnie.. Niko w którym tyg.jesteś?

Gość justysiujhgf
Miałam tak samo tydzień przed terminem. Lekarz powiedział, że na dniach urodzę. Urodziłam 8 dni po terminie, w dodatku po oksytocynie :)

Dzisiaj jest 4 dzien 37 tc. :) Czop odszedl mi 6 dni temu. Kurcze, nastraszylyscie mnie. Moze rzeczywiscie musze do szpitala? ale w piatek z niego wrocilam, zglaszalam ze odszedl mi czop :P

Pamiętam jak lekarz mi mówił, że jak nie czuję ruchów dziecka to do szpitala mam jechać. Poronić można nawet pod koniec ciąży, dziecku przestanie bić serduszko i tyle.

Gość stella ellaa
eciepecie ja również 40 tydzień... i tez czekam, ale ruchy czuję, choc wiadomo juz nie takie gwaltowne jak wczesniej bo malutka ma mało miejsca, najwazniejsze ze w ogole sie rusza... mam skurcze przepowiadajace wlasciwie od paru dni, bol pleców i tyle... czasem cmi mnie jak przed miesiaczką. A rozwarcie na palec mam już od 34 tygodnia :)

Gość napiszcie dokladnie
jak wygląda ten czop i jakiego koloru bo ja tez od 2 dni mam gęstą śluzowatą wydzielinę (tak co parę godz mi coś wychodzi)- bezbarwna jest

Gość stella ellaa
czop jest gęściejszy niż zwykła wydzielina, bardziej taka galareta, moze miec takie niteczki krwi