Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrotka3333333333333

boje sie matury

Polecane posty

:( na sama mysl ze matura juz w maju mnie cos ogarnia strasznie sie boje ucze sie co prawda nieźle (srednia4,0)technikum ekonomiczne ale jak wziełam arkusze matur z tego roku z matmy to nie umiałam nic zrobic:(

Znajdź dobrą korepetytorkę i chodź do niej co tydzień aż do matury. Wtedy dasz radę:) ja tak zrobiłam i nie miałam super wyniku, ale ważne, że zdałam.

I kup sobie Informator maturalny (od 2010roku) matematyka Wyd. Szkolne Omega Kraków 2010, opracowano w CKE, kosztuje 6 zł i jest bardzo pomocny ;)

Gość też bałem się matury,
oprócz matematyki :)

Gość Ciekawie mówicie
W życiu są znacznie gorsze rzeczy niż matura. Naprawdę. Ja też ją przeżywałam jak nie wiem, ale zdałam i jestem w miarę zadowolona. Jeśli chodzi o matmę to polecam: e-zadania.pl, matematyka.pisz.pl i na youtube jest masa filmików. Ja sama uczyłam się z tych stronek, koleżanka trochę też tłumaczyła. Matura to pikuś w tym całym dorosłym życiu... :(

Gość strutututuuuuuu
stokrotka nie martw się!:) Ja w tym roku pisałam maturę:) Od września było gadanie tylko o tym, ogromna presja. I tak naprawdę ciągle było coś - jakieś klasówki, kartkówki, pytanie i nikt nawet nie miał czasu na korki stricte do matury - tylko jak już, to korki z bieżącego materiału. I przyszedł kwiecień i każdy dopiero coś tam czytywal a i tak nie było czasu;p I każdy tak a ostatnią chwilę. Sama matura była fajnym przeżyciem. Cała klasa zestresowana, ale jak już się weszło było tak raźniej. Siedzieliśmy i nauczyciele nas rozśmieszali, mówili, że będzie ok:) Wcale nie było tak jak straszyli, że trzeba siedzieć jak kołek i nie drgnąć, że to takie straszne itp itd. Ja sama się nie uczyłam prawie w ogóle bo zawsze coś:) I cała szkoła zdała!:) Wszyscy:) I to z całkiem ładnymi wynikami:)

Gość KOTKA343
Witaj. Zdawałam w tym roku maturę. Przez pierwsze 2 lata liceum praktycznie nic nie robiłam. Z matmy miałam co roku na świadectwie dwóje. W ostatniej klasie nauczyciele zaczęli nas straszyć, robić poprawki - chaos. Ja miałam głowę w obłokach więc się nie przykładałam, także pod koniec kwietnia zaczęłam dopiero panikować. Robiłam arkusze i nie miałam z nich nawet 30 %, maturę zdałam powyżej 60% z każdego przedmiotu. Także nie przejmuj się masz jeszcze czas poza tym te poprawki i wszystko, już nawet ucząc się na lekcje jest pewne że zdasz.

no tak ale jak teraz robie sobie arkusze to wychodzi bardzo słabo i wielka pustka

:)