Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kejkamesza

Leki przeciw trądzikowi

Polecane posty

Witam. Od kilku lat mam problem z trądzikiem- jak dla mnie bardzo dokuczliwym. Zaczęło się zwyczajnie od kilku pryszczy w wieku 12 lat, co oczywiście uznałam za coś normalnego, wstąpienie w okres dojrzewania itp. Jednak teraz po użyciu wszelkich dostępnych kosmetyków nie ma poprawy. Dodam że mam 18 lat i jako jedyna w klasie taki problem z trądziekiem. Co do diety, do zdrowo się odżywiam, wiem czego unikać. Jutro idę do dermatologa i mam ogromną prośbę do wszystkich osób, które odwiedziły tego typu lekarzy, jakie leki pomogły a jakie nie dały żadnej poprawy. I czy dermatolog przeprowadził jakieś badanie czy tylko spojrzał i wypisał receptę? Z góry dzięki :)

Gość koralik026
ja osobiście nie byłam, ale moja koleżanka była i przepisał jej świetny lek (taki do robienia). Efekt był zadziwiający. A inna koleżanka mówiła, że kazał jej myc twarz samą wodą i suszyc suszarką - też jej pomogło

Gość ja byłam
Dermatolog przede wszystkim obejrzy twoją twarz, żeby stwierdzić, jaki masz rodzaj trądziku. Może cię tez poprosić, żebyś zdjęła bluzkę. Do wyboru jest dużo leków, dostaniesz zapewne albo maści z antybiotykiem i/lub jakieś złuszczające :)

dzięki :D a nie wiesz po jakim czasie był efekt po zastosowaniu tego leku? i to była jakaś maść czy co?

nie wiem jak mam jutro jechać do lekarza taka nieumalowana i nie pozakrywać tych pryszczy. No ale dobra, czego sięnie robi, że mieć ładną cerę...

Gość ja byłam
Piorunem działał Zineryt ale jest drogi i po odstawieniu wszystko wróciło. Miałam przepisywane różne leki, Skinorem krem do bani bo mnie strasznie po tym wysypało, Locacid ok, Brevoksyl też, teraz stosuję Klindacin i Rozex no ale czasy trądzikowe mam juz dawno za sobą, tak mnie oststanio wysypało po hormonach.

Gość koralik026
ten lek był w płynie na spirytusie, bo śmierdział wódką. Efekt był już po dwóch zastosowaniach. To jest lek na noc, myjesz twarz i nacierasz się tym płynem za pomocą wacika, na początku będzie trochę piekło ale potem sie przyzwyczaisz

Gość koralik026
ten lek jest oczyszczający, bo nie wiadomo jakbyś dobrze umyła twarz wacik będzie brudny.

ja jakoś nie mogę uwierzyć że leki na twarz pomagają. Wydaje mi się, że pryszcze są oznaką że wewnątrz organizmu coś jest nie tak jak powinno, no ale sama zobaczę co dostanę jutro. Oby pomogło :)

posiadam locacid 0,05%. nowy,nieotwierany.gdyby ktoś był zainteresowany pisać na: magda20131@op.pl