Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MirkaD

Co zrobić?

Polecane posty

Gość MirkaD

Moja 5 miesięczna córka nie chce podnosić główki podczas leżenia na brzuszku. Od urodzenia była przyzwyczajona do noszenia na rękach nie było mowy aby z nią usiąść tylko trzeba było ciągle chodzić z nią na rękach. Dlatego też nie była do tego leżenia przyzwyczajana. Teraz kiedy kładziemy ją na brzuszku podnosi kilka razy główkę (nóżki też unosi) po chwili już tylko leży i płacze jak ją zachęcić?

Gość prawidłowo przebiegajaca
nie reagować na placz, popłacze i się przyzwyknie, a poza tym na własne życzenie masz ten płacz

Gość MirkaD
Wiem, że na własne życzenie. Leżenie na brzuszku kiedy płacze jest bez sensu bo wtedy i tak nie ćwiczy a nam się serce kraje

no jeśli poddajecie się po chwili płaczu, to takim sposobem nic nie osiągniecie, połóz przed nia jakieś kolorowe zabawki

Gość MirkaD
Zabawki nic nie pomagają

Gość kazdaciazajestinna
nie masz wyjscia...musisz klasc na chwile,ale czesto...Krzywda jej sie nie dzieje...ale plakac pewnie bedzie. Musisz przetrzymac. Stopniowo wydluzaj czas lezenia na brzuszku.Ona musi cwiczyc miesnie. Ach, mozesz pod klatke piersiowa klasc na poczatku zrolowany recznik

Gość kazdaciazajestinna
jak zaczyna plakac to trzeba ja wziazc na rece, uspokoic i za jakis czas znowu polozyc

Gość fetghyju
to jakiej rady ty oczekujesz??? nauczyć się może tylko podnosząc głowę. a skoro nie lezy to nie będzie jej podnosić i potrwa to dłużej. noście ją w pozycji "na brzuchu", kładź ją na sobie a nie na podłodze- tak często dzieci chętniej leżą

Gość MirkaD
Będę próbować

Gość kazdaciazajestinna
czego naskakujecie na ta dziewczyne???? Mirka pyta a Wy od razu " TO CZEGO TY OCZEKUJESZ?" Rady oczekuje, spokojnej i milej a nie od razu zle robilas bo jej nie kladlas a nosilas.To akurat autorka sama zauwazyla.

kazdaciazajestinna a czy ja na Autorkę naskoczyłam? odpisałam jej całkiem normalnie

Mój synek nienawidził leżeć na brzuchu! Zazwyczaj płakał i nie chciał podnosić główki. Neurolog powiedziała, że nie ma sensu go zmuszać. Kazała jedynie kłaść go na kolanach u siebie, żeby się przyzwyczajał powoli. Dodam, że pierwszy raz przekręcił się z plecków na brzuszek jak miał 9 miesięcy pomimo tego, że jest zdrowy.