Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AKAKAKAKAKAKAKA

SPEED CAMERY W UK!! pytanie do mieszkajacych w uk

Polecane posty

Gość AKAKAKAKAKAKAKA

jechalam dzisiaj rano i nie wiem czy kamera mnie łapła czy nie. szukalam czy mozna gdzies sprawdzic czy jest sie w jakims rejestrze CZY COS ale wszedzie to jakies jajcarskie strony. mozna jakos to sprawdzic....?? teraz bede sie denerwowac a akurat pracy nie mam:/ nigdy nie dostalam tutaj mandatu i nie wiem jak to jest,a jak czytam jeszcze o tym sadzie to mi sie slabo robi:/ gdzies czytalam ze jak wysyla sie zaplate itd sie wpisuje dochody a skoro ich nie mam to moze go umorzą ? a ta aplikacje D9 to dopiero w momencie dostania mandatu sie zalatwia czy mozna wczesniej... dodam ze mam polskie prawko bo jestem krotko w uk a zeby je wymienic trzeba byc przynajmniej pol roku tutaj KUR**!!!!

Gość AKAKAKAKAKAKAKA
??

Gość AKAKAKAKAKAKAKA
pomocy bo juz sie gubie:/

Gość pytankooooo
przysla Ci do domu mandat i tam sa opcje jak go mozesz zaplacic.i ile punktow i tyle. jesli punkty dostaniesz a pierwszy raz przekroczylas predkosc to zaproponuja ci zamiast punktow karnych takie szkolenie na ktorym beda puszczac filmy itp o szybkosci,jakie to niebezpieczne itp... ale za taki kurs trzeba zaplacic i to nie malo,no ale plusem jest to ze unikniesz punktow karnych. aaaa jesli przekroczylas duzo za duzo predkosc to wtedy Ci szkolenia nie zaproponuja tylko dowala od razu punkty-moj maz tak mial,przekroczyl az o 9mil i od razu dostal mandat plus 6kt. ktore dopiero sa anulowane po 4latach! a mandat zaplacil na poczcie. ma prawo jazdy polskie,nie angielskie.

Gość pytankooooo
ale czy moga calkowicie anulowac mandat bo nie mas zpracy to nie wiem,moze i jest jakas forma zeby ja wypelnic to wtedy skorzystaj,opisz sytuacje i moze sie uda.

Gość AKAKAKAKAKAKAKA
dzieki za pomoc, nie jestem pewna czy mnie zlapalo,bo to jasno bylo, ale az szybko nie jechalam moglo byc o jakies 5 mil przekroczone. a kiedy kaza do sadu isc? jak to jest?

Gość AKAKAKAKAKAKAKA
kurde mam nadzieje jednak ze moze nic nie przyjdzie:/ w koncu mam 2 tyg niewiadomej i nadziei ze udalo sie:/

Gość AKAKAKAKAKAKAKA
boje sie ze jesli jednak dostane ten mandat bede musiala sie gdzies stawic w sadzie:/

Gość pytankooooo
ja nic nie slyszalam o stawieniu sie w sadzie.maz mial za predkosc jak juz pisalam,szwagierka 2 czy nawet 3 razy -pierwszy raz nie dostala punktow bo wybrala to szkolenie.i nie musieli sie stawiac w zadnych sadach.

Gość AKAKAKAKAKAKAKA
posrana juz jestem.... pochwale sie wyczynem jak juz bede wiedziec...:/ pochwale.... jak by tez bylo czym.... porazka!

Gość lkjhgfdgfyujy
znajmoy raz jechal autem ,powoli i kamerka pyknela zdjecie,wiec ten z ciekawosci nawrocil ,zwolnil a kamera znowu pyk fote. koles zawrocil 3 raz i znow fotka. po tyg. dostal 3 mandaty za jazde bez pasow :D:D

Gość AKAKAKAKAKAKAKA
a to numer! ile dawaja za brak pasow?

Gość jesli Ty w niej dobrze
Nie ma zadnego sadu. Przychodzi Ci do domu mandat, masz go zaplacic w okreslonym czasie. Zawsze mozesz zadzwonic i odroczyc jesli np. nie masz kasy. Z tym ze z mandatem odsylasz im prawo jazdy,ale nie wiem jak jest z polskim prawem jazdy. Bo w angielskim poza plastykowa karta jest rowniez taka papierowa czesc i w niej wpisuja ile punktow i kod wykroczenia - pozniej gdy ubezpieczasz samochod musisz te dane podac i ubezpieczenie nieco wzrasta w zaleznosci od wykroczenia. Moj maz jechal 42 mil przy ograniczeniu do 30 mil. Dostal 3 punkty i mandat 50 funtow.

Gość jesli Ty w niej dobrze
Nie wpisuje sie zadnych dochodow przy wysylaniu oplaty za mandat :) Dolaczasz czek albo nr karty debetowej. Moze mozna tez gdzies jechac i zaplacic gotowka. Ja wiekszosc platnosci dokonuje bezgotowkowo wiec juz nie pamietam czy byla taka opcja