Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce miec to za soba:(

potrzebuje informacji prosze:(

Polecane posty

Witam mam problem juz od kilku miesiecy.. Zaczely mi sie lamac zeby. Nie przez zaniedbanie tylko chorobe. Jestem zalamana bo brakuje mi 2 piątek i 2 czwórek u góry, tzn z czwórek zostały połowy.. Dentystka mi powiedziała, źe to wyniesie mnie 1800zl..a nawet wiecej. Nie mam na razie tyle, odkladam ile moge ale jeszcze dluga droga. I mam pytanie, czy nie orientujecie sie, czy mozna wstawic te 2 czworki same. Narazie? Albo jakies wyjscie tymczasowe moze na czas tego dopoki nie uzbieram? Jestem juz bezsilna, mam ciagle dola i unikam ludzi:( chcialabym miec piekne juz wszystkie zeby..

Gość Miła_dżdżowniczka
Tylko dentysta może Ci odpowiedzieć na te pytania. Co to za choroba?

Gość kolczyki w roli głównej
są gabinety stomatologiczne, w których można płacić na raty.

Tak tylko myslalam, moze ktos sie orientuje, moglby mi cos podpowiedziec. Moij organizm nie przyswaja dobrze witamin. M. in. Wapnia, potasu, zelaza. Mam ich znikome ilosci w organizmie i lekarze sie dziwia, ze w ogole chodze. Nic nie pomaga narazie i mam juz wszystkiego po dziurki w nosie. Chociaz gdyby miec wszystkie zeby ladne i moc sie normalnie usmiechac to bylo by znacznie latwiej, teraz jestem sama bo wstydze sie smiac, usmiechac i ludzie mysla, ze jestem niemila i gburowata a ja wrecz przeciwnie, uwielbiam ludzi i dlatego teraz cierpie, ze musze byc sama:(

Niestety nie moge na raty placic bo nie mam umowy na tak dlugi okres, dopiero zaczelam prace. Mam 19 lat wiec nie jedzcie po mnie, ze nie pracowalam do tej pory.rodzice mi nie pomoga bo mowia, ze nie maja skad mi pozyczyc.. Jak i cala rodzina.

Niestety nie moge na raty placic bo nie mam umowy na tak dlugi okres, dopiero zaczelam prace. Mam 19 lat wiec nie jedzcie po mnie, ze nie pracowalam do tej pory.rodzice mi nie pomoga bo mowia, ze nie maja skad mi pozyczyc.. Jak i cala rodzina.

Gość nbtty
Słuchaj teraz najważniejsze, żeby zęby odbudować. Dlaczego chodzisz prywatnie, przysługuje ci wizyta bezpłatna na NFZ, no chyba że trzeba leczyc kanałowo to wtedy juz nie.

Ale na NFZ chyba nie odbuduja zebow, a tym bardziej nie wstawia lub cokolwiek innego.. Na NFZ podobno robia tylko jedynki cale i piaskowanie itp. No i wypelnienia amalgamentem czy jakos tak, nie swiatloutwardzalna plopmba.

Gość nbtty
Ja byłam kiedys w podobnej sytuacji. W wieku 19 lat miałam do zbobienia 7 zębów, w tym jeden pęknięty na pół. Nie miałam własnej kasy a rodzice nie chcieli dać. I wstawili mi amalgamaty, które po kilku latach wymieniłam na białe plomby. Jakos przeżyłam z tym więc nie rozumiem twoich obaw.

Gość chce miec to za soba:(przecie
Ale ja nie mam zebow do wyppelnienia tylko do wstawienia, gdybym mogla wyplpelnic zrobilabym tak jak Ty.