Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*BLE BLE*

mam pytanie do komputerowcow czym sie rozni netbook od laptopa ?

Polecane posty

Gość angela bangla
no właśnie ja tez nie wiem , mam netbooka , chyba jest lżejszy i mniejszy

Gość Miliana23
mniejszy jest

Gość lenoweczka biala
ja nie jestem komputerowcem , ale powiem , bo mam laptopa czarny ASUS zakupiony ponad 7 lat temu , moj pierwszy komputer to byl, kosztowal 4,5 tys, a teraz od 2,5 lat mam netbooka Lenovo tym razem bialy we wzory ... roznia sie tym ze netbook jest mniejszy , wszedzie go ze soba biore, a laptop byl tak ciezki ze stal jak stacjonarny ... a ja jestem drobna osobka tzn kobieta :)

Gość ffre4433333
netbook ma mniejszy ekran od 10 do 13''

Gość lenoweczka biala
lenovo kosztowal 1,5 tys ten netbook

Gość jiojiojoi
netbook jest mniejszy i ma o wiele gorsze parametry od przecietnego laptopa. Sluzy jedynie do przegladanie netu i worda.

Gość lenoweczka biala
czasem mnie oczy bola i mam dosc i przesiadam sie na stacjonarny lub laptopa ( ale mam schowanego) do torebki mozna wlozyc, ja raczej luzem nosze bo ma swietny znakomity design , prawie 3 lata temu zakupiony i jak nowy

Gość angela bangla
ja mam Toshibe za 1800 zł , netbook ale ekran ma chyba 15"

Gość lenoweczka biala
hah, a ja wszystko robie na netbooku, wlasnie obejrzalam dobry film w dobrej jakosci filmy online , gadam przez skypa, wszystko ok, moze ze jest z lenovo i jest dobry, tak jak i moj 7letni laptop asus,

Gość gthfhfcg
netbook mniejszy nie ma odtwarzacza płyt ma inny rodzaj procesora

Gość lenoweczka biala
to chyba raczej masz laptopa czyli notebooka a nie netbooka netbboka za 999 mozna kupic np acer , a toshiba tez ma tanie ceny

Gość angela bangla
mój ma odtwarzacz płyt i ma 17 " więc to chyba laptop ale jest bardzo lekki więc myślałam że netbook , sama nie wiem co juz mam

Dzieki za odp bo mam zamiar sobie kupic nie gram w gry w takrze tylko net czy tam czasem muzyka czy film

Gość angela bangla
notebooka a nie netbooka cooo ? to są dwie rózne rzeczy ?

Gość Samanta z Opola
Masakra co za pytanie Netbook to laptop ale konstytuowany pod względem mobilności i obsługi sieciowej.Szybciej ciula internet i zazwyczaj są mniejsze,mają słabsze grafiki i nędze chłodzenie. Laptop to mobilny komputer o mocnych parametrach.Często ludzie twierdzą że lepiej chodzą na nich gry ale niestety to mylne pojęcie (chodzą lepiej ale krócej )

Gość mama dwóch dziewczynek
ja dziś wypowiem się jak rasowy informatyk ;-) netbook to mały, przenośny komputer osobisty notebook=laptop

Gość Samanta z Opola
Ta net book to mały przenośny laptop???? To ciekawe jak wyjaśnisz mi to Netbook samsung matryca 17 cali to mały? Idealny do damskiej torebki?

nowoczesne netbooki mają zbliżone parametry do laptopów, chociaż zwykle słabsze procesory i grafikę

Gość Samanta z Opola
noo już cię lubię :)

Gość lenoweczka biala
ja mam 31lat , widze ze niektorzy myla 2 rozne pojecia : netbook i notebook, a wiec; notebook = laptop a netbook to ten maly lekki , bierzesz w dlon jak ksiazke i idziesz poprostu jest duzo mlodych ludzi, co wczesniej mieli tylko stacjonarne komputery te z ta skrzynia ... ja od samego poczatku mam laptopa czyli notebooka , a netbooka tez mam ... ale widze np w ofertach czy wyprzedazach pisze notebook a tak naprwde jest to netbbok, bo sprzedawcy robia takie bledy

nie będę Ci nic wyjasniała, z założenia netbook jest mniejszy, przeznaczony jest do przeglądania internetu, wideorozmów, aplikacji online oraz prac biurowych w podróży... takie jest założenie, nie spotkałam się z netbookiem 17 cali...może to zwyczajne pomylenie pojęć...

Skomplikowane czasem moze byc kiedys mialem stacionarny teraz laptop wow szal a teraz mi sie za wielki wydaje i chce netbooka ciekawe co jeszcze wymysla hehe :D