Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pandah

Uszkodzone soczewki kontaktowe

Polecane posty

Witam, miesiąc temu otrzymałam po badaniu próbne soczewki kontaktowe. Po czterech dniach użytkowania zauważyłam że lewa soczewka jest wyszczerbiona. Udałam się więc do vision expres a oni zamówili mi nowe próbne, odebrałam je pod koniec sierpnia bo mam astygmatyzm a na soczewki toryczne musiałam tyle czekać. Następnie po jedenastu dniach użytkowania zauważyłam że prawa soczewka jest ścięta. I oto nasuwa się pytanie czy tylko mi się to zdarza ?? Co w takim przypadku zrobić i dlaczego soczewki miesięczne tak szybko ulegają zniszczeniu .. powinny starczać na miesiąc.

Mechaniczne uszkodzenia soczewek kontaktowych mogą być spowodowane niewłaściwą ich pielęgnacją. Poniżej przedstawiamy kilka zasad, o których należy pamiętać, użytkując soczewki: - po każdorazowym wyjęciu soczewek z oczu należy je wyczyścić i włożyć do pojemnika z płynem do czyszczenia i pielęgnacji - zawsze przed dotknięciem soczewek należy dokładnie umyć ręce, nie należy używać kosmetyków na bazie tłuszczów, odżywek, czy kremów - soczewki należy zakładać przed zrobieniem makijażu Jeżeli przestrzegasz tych zasad, masz prawo do reklamacji soczewek o miesięcznym terminie ważności, które uszkodziły się przed upływem 30 dni. ______________________ Zespół Vision Express udziela odpowiedzi na zapytania i wątpliwości związane z ofertą Vision Express. Zachęcamy do kontaktu

Gość gość
witam, Prosze o pomoc :) Gdy zdejmuje soczewki sa one suche i sie sklejaja, ostatnio gdy je oddzielalam oderwala mi sie czesc soczewki, czuje to gdy nosze. moge nosic ta soczewke ??

Gość gość
nie mozesz nosic takiej soczewki bo podrazniasz sobie caly czas oko ;/

Gość gość
kilka dni temu otrzymałam soczewki ale już w drugim dniu uzywania, podczas gdzy zdejmowalam skleiła sie jedna z nich. Próbowałam ją rozkleic ale pękła mi na brzegu . Czy mam prawo do reklamacji skoro pękła z mojej winy? (są to soczewki 3 miesięczne a uszkodzilam po drugim dniu...;/)

Gość gość
czemu rozdzielacie je palcami? nie łatwiej wtedy zrobić to strumieniem płynu do soczewek? do głowy by mi nie przyszło paluchami je rozklejać

Gość gość
próbowałam ale to nie pomagalo;/ można zakupic 1 szt. czy ciężko bedzie?