Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Erawen

Wypadanie włosów! Pomocy ... ! ;/

Polecane posty

Od niedawna strasznie zaczęły wypadać mi włosy ... Zaczęło się od rozdwajania się końcówek. Przestałam prostować włosy i rozpoczęłam kurację olejkiem rycynowym... Końcówki przestały się rozdwajać, ale zaczęły wypadać mi włosy. Podczas mycia wypadają mi całe garście, po myciu również. Gdy trochę wyschną jest ich trochę mniej, ale i tak mogę je sobie wyciągać w dużych ilościach... Jaka może być tego przyczyna? Co zrobić żeby przestały wypadać ? Pozdrawiam!

najprawdopodobniej masz bardzo osłabione włosy aż po cebulki, szampony wzmacniajace i te przeciw wypadaniu włosów powinny pomoc, wypadanie włosów to jak najbardziej naturalne zjawisko, codziennie tracimy ich 100-200

najprawdopodobniej masz bardzo osłabione włosy aż po cebulki, szampony wzmacniajace i te przeciw wypadaniu włosów powinny pomoc, wypadanie włosów to jak najbardziej naturalne zjawisko, codziennie tracimy ich 100-200

Gość Trudnosięmówi
Mnie strasznie wypadały po szamponach z drogerii. Elseve i tp. badziewia. Po zbyt dużej ilości zelow do stylizacji także. Wystarczyło dwa razy tak tak tylko dwa razy umyć głowę szamponem hipp dla dzieci od pierwszego dnia życia dostępny w rossmanie a wypadało dziesięć razy mniej. Od lat go używam. Nie spotkałam lepszego nawet z apteki.

Przyczyna wypadania włosów mogą być też choroba i stres. Jeżeli trzy miesiące temu brałaś antybiotyki albo miałaś jakąś stresową sytuację, to mogło się to odbić na włosach. Jeżeli po miesiącu wypadanie nie ustanie, powinnaś zrobić badanie krwi i sprawdzić czy nie masz np. anemii.

Gość Alicja887
Kup szampon ziołowy (mi pomógł Radical), rób maski wzmacniające, wcierki (np. Joanna kuracja wzmacniająca, Jantar, Green Pharmacy...). Ważna jest pielęgnacja od wewnątrz. Kup jakieś dobre tabletki (mi pomogła belissa i tran ale efekt był dopiero po 2 miesiącach, więc trzeba czekać), zmień dietę, możesz pić drożdże albo skrzyp i pokrzywę. Broń Boże nie męcz włosów żadnymi lokówkami, prostownicami, tapirowaniem i przeróżnymi piankami, żelami, lakierami. No i bądź delikatna podczas mycia włosów i czesania.

Gość Panna-Ganna
Olejek rycynowy ma to do siebie, że te włosy, które da się wzmocnić wzmacnia, a inne eliminuje. Ja też podczas mycia tracę sporo włosów - nigdy jednak wszystkie nie ubyły :) spórbuj jakieś szampony przeciwko wypadaniu włosów, możesz też spróbować płukanki z pokrzywy, albo w ogóle pić napar z pokrzywy, zażywać Skrzypo-Vitę.

Gość gość
wypadały mi od lat, od września zaczęłam używać szamponu Dermena Men, do tego brałam skryzpowitę oraz żelazo, odstawiłam wszystkie odżywki z silikonami a przedtem nic mi nei pomagało, jestem w szoku