Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AsiaAsiaAsiaaaa

Kolka u 3 miesiecznego maluszka!

Polecane posty

Gość AsiaAsiaAsiaaaa

Drogie mamy! Mój maluszek miewa często kolki. Czasami same przechodzą po rozmasowaniu brzuszka, chciałabym jednak, żeby dzidziuś się tak nie męczył. Znacie jakieś środki, które mogłyby pomóc? Słyszałam od koleżanki, że podaje Delicol, czy to pomaga? Znacie jakieś sposoby. Pomóżcie!

Gość softiiiis
Kochana miałam to samo z moim synkiem. Karmić mlekiem mm ? Ja nie mialam pokarmu i musialam od poczatku mm i znajmomy polecił mi butelki dr browns'a - z dnia na dzien moj synek przestał mieć kolki. Dodatkowo dawałam rano i wieczorem po 10 kropelek do mleka espumisanu.

Gość hmm*hmm
ja prubowałam wszystkiego co możliwe na kolki i nic nie pomogło,kazde dziecko jest inne na jedno cos zadziała na inne nie.Musisz prubowac tylko pamietaj ze po jednej dawce od razu nie przejdzie musisz systematycznie podawac jak po kilku dniach nie zauwazysz poprawy tozmien na cos innego.

Gość olalalalallala
kąpiel w cieplej wodzie , mozeesz nawet wejsc do wanny z dzierckiem, przykładanie świeżo prasowanych tetrowych pieluszek, masaż (rowerek nóżkami) , preoaraty w aptece , jesli karmisz piersią odciągnij pierwsza wasrtwę pokarmu i wylej , tam jest najwiecej laktozy, i ogranicz spozywanie nabiału u siebie, kładz dziecko na brzuszku iech sam sobie pasuje swoimi ruchami , herbatki na kolki itd trzeba to ptrzeżyc , a i jeszcez np ciepłym powietrzemn z suszarki na brzuszek ale nie bezposredniuo wiadomo zeby nie poparzyc

Gość AsiaAsiaAsiaaaa
Słuchajcie, zastosowałam te kropelki od mojej koleżanki. Prawdopodobnie przyczyną kolek u mojego dziecka jest nietolerancja laktozy, bo te kropelki na to właśnie działają, a już kolejny raz mi pomogły. W ogóle to dziękuję za zaangażowanie w temat :)