Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oddała...a co z nami :(

Teściowa oddała swoje mieszkanie do jakiegoś banku...po jej śmierci nic nie

Polecane posty

Gość Dwadzieścia Dwa
widziałam ostatnio rreklamy w tv z tym ale jakby np ktos zyl ponad 100 lat to by im si enie oplacilo

Gość to glupota wielka
ale nie dlatego, ze potomnym nie odda. Teraz juz nie nalezy tak myslec. Kiedys byly domy wielopokoleniowe, dziadkowie zostawiali wnukom itp. Ale tez te wnuki sie dziadkami opiekowaly. A teraz z reguly oddaje sie stasze schorowane osoby do domow opieki. Wiec i nie powinno dziwic, ze taki dziadek chce zrobic ze swojego majatku pozytek jeszcze za swojego zycia ;) Ale glupota jest wpakowywanie sie w ta hipoteke. Zredydowanie lepiej sprzedac i miec od razu duze pieniadze ;)

Gość dlabajbaj
Jak już będę emerytką - o ile dożyję - to do głodowej emerytury chętnie dorzucę kasę z odwróconej hipoteki. I guzik mnie będzie obchodziło, czy pozyję tyle lat żeby całą wartość nieruchomości odebrać. Ważny będzie każdy miesiąc przeżyty za godne pieniądze.

Gość uuuułaaa
400 zł więcej do polskiej głodowej emerytury to są GODNE PIENIĄDZE wg ciebie?

Gość dlabajbaj
Ile by tych pieniedzy nie było - to jednak zawsze coś. A sprzedaż domu czy mieszkania? Starsi ludzie uważają, ze starych drzew się nie przesadza.

Gość Banki to umieja sie ustawic
I co tu duzo mowic zyruja na emerytach.Mieszkanie warte 200 tys powiedzmy a oni dadza 400 zl co miesiac :D a jak kredyt na takie mieszkanie sie bierze to 1100 rata na 30 lat.Ot to jest dopiero wyzysk

Gość jam Ci
,,oddała...a co z nami :( A co to ma za znaczenie czy ją odwiedzaliśmy czy nie Ona do nas przychodziła. Ale jej psim obowiązkiem jest pamiętać o wnukach i dzieciach " no ja nie mogę, co za bezczelna baba - to teściowa ma tylko obowiązek wg ciebie i twoich bachorów, co? a ty co święta krowa? co kto daje to potem zbiera- będziesz miała takie same zawistne bachory jak sama jesteś - powodzenia! co za debilka - należy jej się...

Ale glupota jest wpakowywanie sie w ta hipoteke. Zredydowanie lepiej sprzedac i miec od razu duze pieniadze sprzedać mieszkanie i co ? wziąć pieniądze i zamieszkać pod mostem ? to jest dopiero głupota .

Gość dfghjkhgfghj
Z tego co wiem taką odwróconą hipotekę można cofnąć, tzn. trzeba pieniądze oddać bankowi, być może z odsetkami, ale na pewno jakieś pieniądze trzeba oddać + formalności. Tylko to musi zrobić osoba, która się na to zdecydowała lub ktoś upoważniony przez nią.

Gość szczęśliwi emeryci
sprzedać mieszkanie i co ? wziąć pieniądze i zamieszkać pod mostem ? to jest dopiero głupota . sprzedaliśmy dom w Polsce, mniejszy kupiliśmy u wybrzeży Adriatyku. Dzieci nie chciały, teraz zmieniły zdanie, za późno!

Gość szczęśliwi emeryci
dodam, że z naszych polskich emerytur możemy tam godnie żyć!