Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okkkkkkkkalllegroookoment

jaki byscie komentarz na allegro wystawily na moim miejscu?

Polecane posty

Kupilam ostatnio bluzki na allegro a konkretniej wygralam aukcje. Po zaplacie i odebraniu ubran: - zgodne z opisem stanu na allegro ale niestety oprocz tej zgodnosci bluzki smierdzialy meliną :/ śmierdziały tanimi fajkami - tytoniem tak ,że po otwarciu koperty zachciało mi się rzygać. NAPRAWDE JAK Z TANIEJ MELINY. O dziwo babka ma ponad 100 pozytywnych komentarzy. Wiem ze sa ludzie jak ja ze gdyby wiedzieli o tym nawet za darmo by takich ubran nie chcieli. Zapach nikotyny jest tak mocny dla niepalacych ze po wypraniu ich w specjalnie dlugim programie , wietrzeniu a przy tym suszeniu caly dzien na dworze i prasowaniu nadal czuc zapach nikotyny.... czy powinnam wystawic babce komentarz pozytywny za zgodnosc z opisem i szybka wysylke czy tez neutralny uwzgledniajac dobry kontakt szybka przesylka stac rzeczy faktyczny z opisem ale wspomniec temat ze te rzeczy smierdza tragicznie !!!

Gość skoro chcialas, to masz
wspomniec, ze smierdza w neutralu.

Gość =p=p=
mysle ze pozytywny, bluzeczki wypierzesz i bedzie ok moze trzyma w jakiejsc hali, magazynie niezbyt dobrym - wazne ze towar ok

Gość ewelina7821
Może napisz tak jak jest?

nie wiem juz sama... ale gdybym przeczytala komentarz ze jest ryzyko iz moge kupic rzeczy smierdzace mocno nikotyna NIGDY BYM ICH NIE KUPILA. dam o dzieci o ich ubrania. Jesli ktos nie pali papierosow uwierzcie mi ze to strasznie czuc nawet po wypraniu i jak ja mam w tym wypadku ubrac w te rzeczy swoje dzieci do przedszkola? Nikotyna tak wsiakla w te ubrania ze zamiast milego zapachu ja nadal czuc...

Gość niuniiulkai
pokaż nam te aukcje ;p

miałam podobną sytuację - kupiłam leżaczek dla dziecka. w opisie aukcji - stan bdb. leżaczek dotarł do mnie szybko ale był strasznie brudny, w dodatku cały w tłustych plamach :O napisałam do sprzedawcy że czuję się oszukana i chciałabym odesłać towar, ale nie wyraził na to chęci, pisząc, że mogę sobie go odczyścić. wystawiłam komentarz neutralny w którym dokładnie opisałam stan towaru - mam nadzieję, że będzie przestrogą dla innych kupujących

u mnie tak nie bylo ze jakies brudne w plamach itp. z wygladu faktycznie stan b.dobry ale niestety bardzo smierdzace a w opisie ze po jednym dziecku i w domu sie nie pali... stad mam dylemat... nie mam zamiaru tu wklejać linkow z aukcji poniewaz oczerniac nikogo nie bede... jak pisalam rzeczy zgodne z opisem lecz smierdzace bardzo niemilo... dobra wystawie pozytyw poniewaz ja jestem uczciwa osoba place tego samego dnia za rzeczy ktore kupie... nie chve w odwecie dostac cos zlosliwego... w kazdym badz razie dzieki dziewczyny

Oj tez kupilam kilka takich "smierdzących" papierosami rzeczy. Strasznie mnie to drazni. Mozna i to wyprac ale niesmak pozostaje. Lezaczek wlasnie mielismy. Masakra jak smierdzial nic nie pomagalo. Pralam a plastik amolem czyscilam ale tak walilo ze kupilam w koncu nowy lezaczek bo bym do tego dziecka nie wsadziła. Zdecydowanie wspomnij o tym w komentarzu najlepiej neutralnym. Czasem ludzie któzy palą nie czują ze to śmierdzi, a śmierdzi!!!!

Gość niuu
neutralny -sprzedawca powinien wspomnieć o papierosach.

dlatego o to pytam poniewaz w opisie aukcji bylo ze w domu nie pali sie papierosow ani nie ma zwierzat... rzeczy jak nowe ale smierdza strasznie fajkami... Mnie to rowniez odrzuca... I brzydze sie te rzeczy zakladac dziecku:/ nie wiem moze jak ze 3 razy wypiore przestana miec ten okropny zapach.. Jak mowilam rzeczy zgodne z opisem jednak smierdza tragicznie i jak wiosenna napisala dla osob niepalacych. JAK MOZNA PALIC W DOMU MAJAC MALE DZIECI NO JAK ??? TAK APROPO???

w mojej miejscowości jest urząd pocztowy czynny do 15,00.Po zamknięciu urzędniczki i listonosze spokojnie palą sobie papierosy, a że nie wszyscy odbieraja swoje polecone i paczki-no cóż...może to jet ten Twój powód

Gość fruzia ruzia
jak ja coś sprzedaje, to piorę przed samym wysłaniem, by ładnie pachniało a nie fajami

watpie:) zeby to byl ten powod w kazdym badz razie dziekuje za uwage :) a watpie dlatego ze paczka zostala wyslana kurierem:)

Gość fruzia ruzia
kurier nie kurier, palić też może :/

tak jednak watpie by na tyle sie najaral by wsrod wszystkich paczek ktore wiezie akurat moje tak smierdzialy jakby byly z meliny. Nie jedna rzecz tak kupowalam i nie czulam zapachu tytoniu . Juz nie wspomne o niejednych ciuchach wyslanych poczta.

Gość ja bym wsytawiła pozytyw
z tym że w jego treści nadmieniłabym o problemie. w sumie sprzedawca ciebie nie oszukal- ciuchy były zgodne z opisem. chyba że obiecał, ze fajkami walić nie będą. być może nawet nie zdawał sobie z tego sprawy

Wystaw pozytywny, ale oczywiście opisz, że miały nieprzyjemny zapach papierosów. Ja też nie palę i taki zapach mnie od razu odrzuca. Zresztą na allegro dużo osób oszukuje albo z opisami albo z wysyłką. Chore, ale prawdziwe.

Gość tyle tylko mogę
13.08. - 64,7kg 14.08. - 64,2kg wysikałaś się i wszystkich o tym informujesz ? a ile masz wzrostu przy takiej wadze ?

Gość A CZEMU POZYTYW
NO LUDZIE WŁĄSNIE DLATEGO KUPIŁAS BUBEL BO KAZDY BOI SIE WYSTAWIC NEGATYW W OBAWIE PRZED ODWETEM! A DLA MNIE TO POWÓD DO NEGATYWU BO SKORO RZECZ ŚMIERDZI TO NIE JEST ZGODNA Z OPISEM. TYM BARDZIEJ ZE TO RZECZ DLA DZIECKA! JA BYM NAPISAŁA DO SPRZEDAWCY ZE CIUCH SMIERDZI I CHCE GO ZWRÓCIC. TYLKO NIEPOTRZEBNIE PRAŁAS. JAK SMEIRDZIAŁO TO TRZEBA ODRAZU PISAC REKLAMACJE DO TEJ BABY.

nie rozumiem o co chodzi tam wyzej ?

Gość hagridka
Skoro ubranka aż tak śmierdzą to prawdopodobnie kobieta, która je wysłała ma tak ciągle w mieszkaniu i nie odczuwa tego jako przykry zapach, więc nie przysłała ci celowo śmierdzących ubranek. Biorąc to pod uwagę na twoim miejscu wystawiłabym pozytywa i dopisała w nim że co prawda wszystko zgodne z opisem, ale ubranka wydzielają silną woń papierosów, dla ciebie nie do zaakceptowania.

moim zdaniem właśnie w takich sytuacjach należy wystawić neutralny komentarz. towar doszedł - więc nie negatywny, ale skoro w aukcji było napisane że w domu się nie pali, to jednak nie był zgodny z opisem. dziwisz się, że osoba ma dużo komentarzy pozytywnych, a ma ich tyle bo pewnie inni kupujący też nie chcą się narażać na komentarz odwetowy. ja jak coś kupuję, to zawsze czytam komentarze negatywne i neutralne sprzedawcy, więc nawet jak napiszesz pozytywny i wspomnisz o papierosach to pewnie niewiele osób to przeczyta. mimo wszystko napisałabym jednak do sprzedawcy że nie jestem zadowolona z towaru i uprzedziła ją, że zamierzam wystawić neutralny komentarz. to daje sprzedawcy możliwość załatwienia jakoś tej sprawy - może zaproponować np. zwrot pieniędzy i odesłanie przez Ciebie towaru albo zwrot części kosztów

Gość a ja radze to dobrze przemysle
ja nawet zakladalam temat w podobnej sprawie.kupilam towar ktory byl niezgodny z opisanym.facet tez mial same pozytywne.wystawilam mu neutralny i napisalam ze mamy inne wyobrazenie o rzeczach wygladajacych idealnie.w zamian dostalam negatywa .mimo iz z mojej strony wszystko bylo tip top.takze nie polecam.ale sobie odpusc albo poczekaj jak wystawici ci komentarz jako pierwsza.wtedy mozesz napisac.ja juz odpuscilam wystawianie komentarzy.uwazam ze sprzedajacy powinien jako pierwszy go wystawic ,a oni z reguly tego nie robia.

wszystko git- a czytasz pozytywne wszystkie?:) bo ta baba ma ponad 100 ich:)

co to da ku..a, da jak wystawie pozytyw i o tym wspomne ? jak ludzie ich nie czytaja ?:) Co wy chore jestescie ??? Dalam pozytyw i w dupie juz mam. Trudno rzecz praktycznie w 90% zgodna z opisem gdyby nie smrod tanich fajek jak z meliny. Kazda z nas kupuje jakies tam uzywane ciuchy wiec skoro nie maja wad a smierdza mozna przymknac oko. Trudno wypiore jeszcze ze 3 razy zapach zniknie, stan bedzie nadal taki jak opisany a je nie bede miala dupnych komentarzy .

szkoda, że dałaś pozytyw. może gdyby poprzednia klientka dała neutralny czy negatywny i napisała o tych papierosach to Ty byś sobie oszczędziła nerwów. a tak to kolejna osoba się rozczaruje i będzie się zastanawiać czemu kobieta ma ponad 100 pozytywnych. w sumie to już trzeba było nie dawać wcale.

Gość koilp
ja bym przynajmniej nie wystawiała wcale komentarza a nie dodawała kobiecie pozytywa.