Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ecie pecie co powiecieeeeee

Jak przyspieszyć poród? :)

Polecane posty

niewiele wbrew pozorom a i ta część jest często niepotrzebnie podkręcana.

ja zastosowałam olejek rycynowy - za wiedza i zgoda gina , pomógł za 2 razem , skurcze jelit jakie wywołał przeszły na macice i poród się zaczął :)

Bo słuchają takich pacjentek które nie chcą czekać nawet do terminu;/ który przecież jest orientacyjny.

Gość blabliblu
seks jest pomocny też :)

sex wskazany - jesli nie zapoczątkuje to spowoduje zmiękczenie szyjki - tak działąja prostaglandyny z nasienia :) poród lżejszy

ja w żaden sposób w 40 tygodniu ciąży nie potrafię "zmusić" się do seksu :( czuję się jak wielka foka, w dodatku sapiąca...

Gość niuu
Miałam poród wywoływany oxy -odeszły wody więc wiem jak to jest. A drugi poród rozkręcił się sam. Powiem z ręką na sercu że ten drugi był o wiele lepszy niż pierwszy. Co pomaga -seks, masaż brodawek, ruch. Ale poza tym naprawdę nic na siłę choć wiem jak to na koniec nie można już się doczekać. :)

tak piłam - 2 łyżki stołowe ok południa - po kilku godzinach kibelek - czyści Cię ostro , biegunka pomaga zaczac poród często poród samoistnie zaczyna sie własnie biegunka - lekarz powiedział że nie zagraza to dziecku w żaden sposób ale tylko ojej rycynowy !!! żadne inne srodki przeczyszczające

Gość rozaliaaaaaa
ja miałam porod wywoływany, lekkie skurczyki i kazali mi chodzic po schodach i kucac, wchodzic, schodzic i kucac i tak 3 godziny, potem odeszly mi wody :-)

Ale ja nie chcę robić tego nie wiadomo jak na siłę, przecież nie stoję okrakiem i nie naciskam na brzuch, by dziecko wyskoczyło. Po prostu szukam sposobów, które w sposób naturalny mogą wpłynąć na przyspieszenie akcji porodowej.

Gość niuu
Zalinkowałam artykuł bo jak napisano tam bywa różnie i nie jest to złoty środek. Jednej pomoże a innej tylko problemów narobi. :)