Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anka Cynamon

Czy ortodonta może leczyć zęby, w tym kanałowo?

Polecane posty

Cześć. Pytanie może trochę głupie, ale google nie znalazł mi odpowiedzi. Czy komuś się zdarzyło, że ortodonta leczył mu zęby, czy tylko ja tak miałam, kurcze?

Gość hhyyh
Jeżeli ma specjalizację ze stomatologii to tak ale w przeciwnym wypadku nie ma prawa, może co najwyżej zęby wyrwać.

Rozumiem. Dzięki. W takim razie mogę przypuszczać, że ten konkretny lekarz ma tą specjalizację zrobioną. Najpierw trafiłam do jego mamy, a później ona przepisała mnie do niego, jak miałam mieć ząb leczony kanałowo. Chyba wiedziała, co robi ;)

Gość moze jak mu się chce
ortodonta stomatologiem jest z założenia :) najpierw stoma, później specjalizacja w ortodoncji. raczej sie z tm nie bawią bo to inne instrumentarium i taka dłubanina zamiast szybkiej i czystej roboty. no ale jak chce....

Chciał, chciał... tzn. miałam już tylko u niego leczyć zęby i chodzić na kontrolę, do mamy już nie (choć tak samo byłam zadowolona z wizyt u niej, wcale gorzej się mną nie zajmowała). Nawet myślałam, co było mega głupie, że ona tak specjalnie zrobiła, żebyśmy się zapoznali... Na szczęście pozbyłam się tych głupich myśli i wiem, że po prostu pani dr faktycznie ma zbyt dużo pacjentów i część przerzuca do syna, w tym mnie.

Oczywiście, że może.. ;) ortodoncja to specjalizacja stomatologii. :) raczej odwrotnie być nie powinno..