Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjh

ciaza a wady serca

Polecane posty

Ostatnio bardzo czesto slysze o smierci kobiet w czasie porodu . Najczesciej z wadami serca . Jestem w 20 tygodniu ciazy . Przed ciaza czasami bolalo mnie serce . Bardzo boje sie porodu , a co dopiero komplikacji podczas . Czy sa tu kobiety ktore rodzily z wada serca , i czy jest to takie straszne jak opisuja?

Gość niuu
Ale masz wadę serca czy tylko sama sobie zdiagnozowałaś?

Nie mam wady serca . Jednak przed ciaza pobolewalo mnie. Poza tym szybko sie mecze i boje sie ze z takim wysilkiem nie dam rady :/

Gość niuu
No to nie powiedziane że to serce bolało -czasem idą takie nerwobóle od kręgosłupa, które ludzie biorą za ból serca. Wiem bo ktoś z rodziny tak miał. A co do szybkiego męczenia się to widać że masz słabą kondycję. Ale poród to nie maraton więc kondycja nie potrzebna. Wiadomo że pomaga to ale i bez kondycji się urodzi. :)

U mnie mama choruje na serce . Glownie przez stres . Obawiam sie ze moze byc jakies zagrozenie w trakcie porodu i nie dam rady ;/

Gość niuu
No to zbadaj się w tym zakresie a nie zakładaj pesymistycznie najgorszego. Jeśli faktycznie coś miałoby być nie tak z tobą to przecież jest cesarka.

Gość brednie brednie brednie
Kobiety z wadami serca nie rodzą sn,tylko mają cesarki. Ja miałam planowo jak skończyłam 38tc. A co za problem iść do kardiologa? Jak bóle w klatce i meczenie wynikało z wady serca to można ją cały czas zdiagnozować. W ciąży normalnie można zrobić echo, ekg, holter.

Jeśli mama choruje przez stres to znaczy że ma nerwicę serca-jest to choroba psychiczna,która nie ma podłoża fizjologicznego i nie ma nic wspólnego z wysiłkiem podczas porodu.

Gość nie nioooooooo
czy ty głupia istoto wiesz co to jest wada serca? jebnij baranka ciemnoto jesli twoje "pobolewanie" mozna uznac za wade serca....raczej 'pobolewanie twojego łba moze swiadczyc o tym, ze jest on pusty jak bęben!!!

nie nioo wadę serca może stwierdzić lub wykluczyć lekarz-nie my. Takie objawy mogą być wynikiem stresu lub np wypadania płatka mitralnego. Ale bez badań nikt tego nie stwierdzi. Niemniej mam wrażenie Autorko,że szukasz sposobu na cc. Akurat serce w ciąży można zbadać,więc kombinuj w inną stronę.

Gość na 2013/2014??
buahahahaha:D "panie doktorze chcialabym cesarke bo czasmi pobolewa mnie serce ":D:D:D:D:D:D:D

Gość gooogga
"Ostatnio bardzo czesto slysze o smierci kobiet w czasie porodu . Najczesciej z wadami serca" taaaaaaa:O słyszysz:O jasneeeeeeee poprosimy chociaz jeden przyklad jak chcesz cc to sobie zaplac za nią w prywatnej klinice idiotko, a nie kombinuj jak kon pod gore:O

Gość no i autorka zwiała
He he he

Gość gooogga
pewnie ja serce boli:O