Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnimanZ

Antykoncepcja a wymioty?

Polecane posty

Gość AnnimanZ

Mam pytanie, biore tabletki antykoncepcyjne w ubiegły czwartek rozpoczełam drugie opakowanie, w sobote jak zwykle wziełam tablteke o 11, natomiast ok 13-14 zaczełam wymiotować...na ulotce jest napisane ze jesli wymioty są 3-4 godziny po przyjeciu tabletki możliwe, że sie nie wchłoneła, ginekolog powiedziała, że mam brać normalnie do konca opakowania, natomiast moje pytanie jest takie czy mogło dojsc do zapłodnienia, jesli tego samego dnia rano uprawiałam seks bez dodatkowego zabezpieczenia? Pomóżcie

Gość AnnimanZ
Nikt nie orientuje jak to może być?

Gość lajka26123
ja tez bym była ciekawa ale co jesli biore tabletke o 21 wieczorem as rano w ciagu kilku ost dni mam lekka biegunke,... chyba nie powinno byc problemów?? co do wymiotów miałam taki przypadek i mój ginekolog powiedział ze do 2 godz max spokojnie sie tabletka wchłania i nie powinno byc problemów.. :)

Gość Perw mobilna
Prawdopodobnie tabletka zdążyła się wchłonąć chociaż dla pewności mogłaś wziąć kolejną tabletkę. Ciąży raczej z tego nie będzie.

Gość Perw mobilna
Poranna biegunka przy tabletkach przyjmowanych wieczorem nie obniża skuteczności.

Gość AnnimanZ
Lekarz powiedziała, że mam nie brac dodatkowej, tylko normalnie tak jak do tej pory...uspokoiłyście mnie troche ;) a jak myślicie lepiej sie zabezpieczać dodatkowo przez ten miesiąc, czy nie ma takiej potrzeby?

Gość chocapic
Witam, Mam pytanie: wczoraj o godzinie 17:30 łyknęłam tabletkę anty. Wieczorem za dużo wypiłam i chwilkę przed północą wymiotowałam. Jakby nie patrzeć- minęło co najmniej 5h, nawet 6. Czy mam powody do obaw? Dodam, że zostały mi ostatnie 2 tabletki z bieżącego blistra i od poniedziałku rozpoczynam 7dniową przerwę.