Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodze 1 raz

Jak to będzie?

Polecane posty

Gość rodze 1 raz

Termin porodu na jutro. Czy jeśli pojadę dziś do szpitala z bólami, choć nieregularnymi, to czy zostawią mnie już w szpitali, czy odeślą do domu? Boję się że jeśli będę czekać na regularne bóle, to nie zdąrzą mi podać antybiotyku ( mam gbs)?

Gość rodze 1 raz
Jak myślicie?

Gość niuu
A co ci gin zalecił?

Gość rodze 1 raz
Wizyta w poniedziałek. W gabinecie nie ma ktg, a wiem że się coś dzieje. Już miesiąc temu mówił że raczej nie doczekam następnej wizyty, bo maluch strasznie nisko, szyjka skrócona. Chodze prywatnie, nie chce na marne wydać kasy, bo nic konkretnego mi nie powie na wizycie

Gość termin to jest 2 tyg w przód
i w tył, od tej daty co masz wyliczona, ona jest orientacyjna tylko.

Gość niuu
No to się sama wybierz na ktg -do położnej albo do szpitala. Nie wierzę że nigdzie nie ma ktg. Sprawdź co się dzieje a do szpitala zbyt wcześnie nie ma się co pchać o ile nic się nie dzieje.

Gość rodzisz 1 raz
Wiesz nieregularne skurcze moga się ciągnąć i ciągnąć. A jeżeli wiesz że coś jest nie tak to czemu nie pójdziesz do lekarza ? Ja bym wtedy pieniędzy nie żałowała .

Gość rodze 1 raz
Tak, termin z ostatniej miesiączki mam na 17.08, a z usg na 12.08. Chyba sie wybiore na to ktg do szpitala. Bo wizyta u gina zbyt dużo mi nie powie.

Gość niuu
No dokładnie tak -będzie jasne co to za bóle. Bo całkiem możliwe że to tylko przepowiadające.

Gość rodze 1 raz
A te przepowiadające ile mogą trwać? Bo mnie już boli tak z małymi przerwami od dobrego tygodnia- bóle podbrzusza jak na okres, bóle w krzyżu, kłucie na dole

Gość termin to jest 2 tyg w przód
przepowiadające mogą się od 7 miesiąca pojawiać i to jest normalne... gwarantuje ci, ze porodu nie przegapisz ;) ...ale do lekarza warto iść, żeby sprawić, czy z dzieckiem wszystko ik, czy się nie przekręciło, nie owinęło pępowiną- bo to może być bardzo niebezpieczne.

Gość niuu
Oj długi czas może boleć. Ogólnie zasada jest taka że skurcze przepowiadające są właśnie nieregularne i co ważniejsze nie nasilają się. Porodowe skurcze nie zanikają tylko z upływem czasu stają sie silniejsze i co raz częstsze. Po ktg wszystko będzie jasne. :)