Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misska@@

wyprawka dla noworodka październik

Polecane posty

Na dobrą sprawę to na samą porządną bieliznę po porodzie można lekko ok. 1000 zł wydać. Tylko że ja np. w ogólnie nie używałam jakiś tam majtek dla ciężarnych, staników, nie było potrzeby, więc podobnie może być po ciąży, z tymi choćby koszulami do karmienia.

Gość d.z.iunia
Z tego co słyszałam, zaleca się do 6 miesięcy. Ale może są pediatrzy, którzy mają inne zdanie. Co do koszul - ja akurat zainwestowałam w droższe, bo mam zamiar używać je również po zakończeniu karmienia. Jedna jest na guziczki, druga ma rozciągliwy dekolt, ale poza tym wyglądają normalnie i podobają mi się. A i tak miałam sobie kupić jakąś bieliznę nocną, więc te się nadadzą również na po karmieniu. A co do staników z Anity, to o nich właśnie słyszałam świetne opinie, tyle że są drogie (wszystkie powyżej 200 zł). A na koszule trafiłam właśnie szukając ich staników. Z tym, że jeśli komuś akurat koszula nie jest potrzeba, to można kupić w zwykłym sklepie jakąś rozpinaną albo przemęczyć się ze zwykłą.

Gość d.z.iunia
Ja majtek ciążowych też nie używałam. Staniki tak, bo bardzo szybko powiększył mi się biust i moje się nie nadawały. A poza tym chciałam bez fiszbin, a takich nie miałam. Za to majtki pociążowe nie wiem, czy są :). Poza tymi siateczkowatymi po porodzie.

No wiadomo z garami więcej zamieszania niż ze sterylizatorem, ale ja i tak jakoś jestem sceptyczna ;) Mi piersi przez ciążę właściwie nie urosły, dużo też nie przytyłam, więc majtki też dobre sprzed ciąży. Jak lubisz koszule i są takie, że później można je zakładać, to czemu nie, ja też z reguły wolę lepsze rzeczy, a służące dłużej :) A na jakie wkładki laktacyjne się zdecydowałaś?

Gość jugo
ja butelki wygotowałam RAZ - przed pierwszym użyciem. potem sterylizowałam je codziennie lub raz na 2 dni - polecam sterylizator do mikrofali, tani, wygodny, zajmuje mało miejsca a można powrzucać co się chce - butelki, smoczki, gryzaki, itp. dziecko nigdy biegunki nie miało ;) wygotowywanie przed każdym użyciem? jak ktoś ma za dużo wolnego czasu to proszę bardzo... no chyba, że dziecko jest alergikiem, to pewnie trzeba. co do podgrzewacza przy karmieniu mm - uważam, że na noc niezbędny. ja wlewam odmierzoną ilość wody, ustawiam podgrzewacz na taką temperaturę żeby woda była lekko ciepła i tak sobie stoi. jak dziecko się w nocy obudzi to tylko wsypuje mleko, nie wyobrażam sobie biegać po domu, gotować wodę, studzić, itp. gdy maleństwo przeraźliwie płacze z głodu

jugo, fajnie że napisałaś, jak to od praktycznej strony wygląda, bo właśnie, nie wiedziałam jaki ma sens podgrzewach przy mm :)

Gość d.z.iunia
Ja kupiłam wkładki z belli. Ale koleżanka mi poradziła, że nie ma co przepłacać, bo wkładki między sobą niewiele się różnią (raczej tylko wzorkiem) i ona kupuje w tesco, marki tesco, za 6 zł za opakowanie. A ja za te z belli zapłaciłam ponad 20 zł. No ale na początek są, a potem się zobaczy.

Wkładki belli to porażka- ciekną momentalnie i sztywnieją. Dużo lepsze są z johnsona i tomee tipee.

Gość d.z.iunia
Nie wiem, jeszcze nie próbowałam ;). Ale mam koleżankę, która przez całą laktację je używała i nie narzekała. To pewnie zależy od osoby, tak jak z podpaskami czy tamponami, każda kobieta ma swoje ulubione i innych nie chce stosować.

Testowałam już chyba z5 różnych:D TT johnoson, bella, canpol, nuk. Tak samo z chusteczkami czy pieluchami. Jak sama nie sprawdzisz nie wiesz co będzie dla was najlepsze.

Ja mam wkładki lovi, naczytałam się wiele opinii, że te belli są kiepskie, więc ich nie brałam pod uwagę. No ale macie rację, kwestia preferencji. :)

Gość d.z.iunia
Ja z kolei czytałam złe opinie o produktach lovi jako takich. W szkole rodzenia dostałam próbkę ich wkładek laktacyjnych, więc zawsze mogę zmienić.

Gość upppppppn

Gość gość
Polecam Wam sklep www_kinderswiat_pl Joasia:)

Gość gość
cala wyprawke dla noworodka spokojnie kupsiz w http://www.aico.com.pl/ - tam znajdziesz doslownie wszystko czego bedzie Ci potrzeba. SPrawdz.

Twoje dziecko nie przepada za kąpielą? Musisz znaleźć coś co sprawi, że maluch chętnie spędzi w wannie kilkanaście minut. Proponuję markery do kolorowania do kąpieli. Można je zamówić na stronie internetowej sklepu CoZaCena - http://www.cozacena.pl . Polecam.

Gość gość
Jeśli szukasz dobrej jakosci rzeczy dla noworodka to moze poszukaj w hurtowni http://aico.com.pl/ - tam sa rzeczy od najlepszych producentow- najwyzszej jakosci.

Gość irena33
Nie wiem czego oczekujesz od oferty sklepu internetowego z produktami dla niemowlaków ale możesz odwiedzić sklep pod adresem www.mlekolandia.pl. Może jego oferta cię zainteresuje. Ja tam zamawiam jedzenie dla mojego Jasia, kosmetyki a nawet pieluchy i jestem póki co bardzo zadowolona.

Gość gość
Ja największy problem miałam zdecydowanie ze znalezieniem odpowiedniego materacyka dla malucha. W końcu udało się znaleźć fajny sensitive ms 11, chciałam żeby właśnie miał wzmocnione krawędzie jak maluch zacznie wstawać :) no i protektor przeciwko roztoczom też na plus