Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _K_a_R_o_L_i_N_k_A_

białe grudki

Polecane posty

Gość _K_a_R_o_L_i_N_k_A_

Od kilku dni strasznie pieką i swędzą mnie miejsca intymne, w dodatku w moim śluzie zauwarzyłam białe grudki w różnych wielkościach, Co to może być? Czy to poważne?

Gość _K_a_R_o_L_i_N_k_A_
A nie można tego wyleczyć jakoś w domu?

Gość _K_a_R_o_L_i_N_k_A_
A jeśli bym tego nie leczyła to czym to grozi?

Gość _K_a_R_o_L_i_N_k_A_
Do lekarza pójdę, ale czy jest jakiś sposób żeby chociarz trochę załagodzić świąd, bo przez to nie mogę nawet zmrurzyć oka w nocy.

Gość lady bronka
maść clotrimazolum na swędzenie, probiotyk ginekologiczny lactovaginal na florę bakteryjną, tantum rosa do podmywania, to bez recepty. leki które wyleczą grzybicę są na receptę.

Gość Betty Q
ewentualnie provag zel do smarowania + rady lady bronki alebez ginekologa ani rusz. Zadrapiesz sie na smier to nie zart a im pozniej tym gorzej. Po leczeniu wykorzystasz żel do ochrony przed nawrotem infekcji

używam provag żelu i jestem zadowolona, można dostać bez recepty, na świąd i podrażnienia pomaga, na poważniejsze schorzenia pomoże lek na receptę przepisany przez ginekologa

Gość prawde mowie
I zrób tu takiej nieświadomie minetę, to rano obudzisz się z korzeniami na ryju :o

Grzybicę porządnie można wyleczyć tylko u ginekologa, domowe sposoby się tu nie sprawdzają. W moim przypadku niestety miałam nawroty infekcji grzybiczych i potrzebne było leczenie również doustne i doodbytnicze. Pamiętam że duży wpływ na moje wyleczenie miały probiotyki, między innymi lactovaginal, który kolonizuję pochwę bakteriami kwasu mlekowego, chroniąc przed nawrotem infekcji. Pozdrawiam.

Gość lubanska
lactovaginal po leczeniu się sprawdzi, ale wcześniej trzeba zastosować coś mocniejszego, bo z grzybicą leki bez recepty nie wygrają. a źle leczona wraca bardzo często, więc gra niewarta świeczki. lepiej iść do ginekologa.

Gość agula8
mnie tez się zdarzają takie białe grudki-rzadko ale zdarzają się , częściej mam tylko swędzenie i pieczenie.W pierwszej kolejności stosuję lactovaginal na noc i clotrimazolum-dopiero jak nie pomaga to rejestruję się do lekarza.Ale tak czy inaczej nie można lekceważyć-nie leczona grzybica może miec niebezpieczne skutki.