Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasolka123

Z jakiej wagi startowałyście w ciąży?

Polecane posty

Gość fasolka123

Z jakiej wagi startowałyście w ciąży? Czy kobiety otyłe często mają problemy w ciąży? A jaką wagę miał dzidziuś?

Gość karafiorowa
jak dowiedziałam sie o ciązy w 5 tyg ważyłam 67,4 teraz jestem w 12 tyg i waże 65,5. waga nie idzie w góre, para razy tylko wymiotowałam , ale brzuch juz coraz bardziej widoczny i w spodnie sie nie dopinam. zobaczymy jak bedzie dalej:)) według BMI powinnam przytyc10-11 kg

Kiedy sie dowiedzialam o ciazy wazylam 56kg przy wzroscie 165cm. w dniu porodu wazylam 80kg! wiec troche mi sie przytylo choc kazdy mowil, ze nie widac po mnie tych kg. synek urodzil sie 2995g. teraz 4,5 mca po porodzie waze 67kg i waga stoi w miejscu :(

Gość bebe bebe bebe
przed 47 kg przy 160 cm przytyłam 9 kg teraz 48 kg

Gość a ja startowałam z 53
wzrost 165, w 33 tygodniu (wtedy urodziłam) miałam ważyłam 59 niecałe. Maluszek miał 44 cm i ważył 2360. Nie wiem jak by było do końca ciąży, ale ja zrobiłam taki myk, że chyba w czwartym tygodniu miałam wesele i już kupiona sukienka, a tutaj zaczęłam tyć, bo się zajadałam. Na tydzień przed weselem trochę podietowałam i ochota na zażeranie się minęła i już w ciąży nie wróciła. Owszem, potem to już jadłam ile chciałam, ale nie było tego dużo więcej niż normalnie i wszystko szło w brzuch. Sądzę, że przytyłabym dużo więcej, gdyby nie ten przypadkowy stoper na początku.

Gość adibi
start- 63kg/174cm , 39tydzien- 74kg, po porodzie- 63kg

Gość tez przyszla
start 67 kg przy prawie 1,70m. Dziecko 2830 a ja w dniu porodu prawie 80kg. Do wagi wróciłam w ciągu miesiąca.

Gość Przed 47kg
Pod koniec ciąży wazylam 52kg, w pierwszym miesiącu po porodzie 42 kg teraz już na szczęście 46kg:)

Gość palalaka
Ja startowałam z 73kg przy 175cm. W ciąży przytyłam łącznie 25 kg. Dziecko ważyło 3,050kg. Od razu zrzuciłam 10 kg. Rodziłam w styczniu, od tego czasu ważę tyle samo co przed ciążą.

Gość trudna sprawa hm
U mnie było tak: 1 ciąża 73kg przed porodem 90kg dziecko 4,2kg -po 2tyg. waga wyjściowa, 2 ciążą 60kg przed porodem 75kg dziecko 4kg -po 2mies. waga wyjściowa.

Gość tytythyt
Wiecie co, zastanawiam mnie ile wzrostu mają te kobiety ważące po 40 kilka kilogramów....to chyba trzeba mieć 150 cm żeby nie była to niedowaga....

Gość do powyżej ...no co Ty
Ja mam 162 cm, waga 47 kg - nie jestem chuda, szczupła po prostu. Wcześniej całe dorosłe życie ważyłam 49-50 kg, schudłam po ciązy (mała ma 14 miesięcy) i i miałam nawet mały brzuszek. A teraz jest super. Kwestia budowy, kości, genów.

Gość tytythyt
no tylko wedlug wskaznika BMI to jest chorobliwa niedowaga.... Nie zebym popierala bycie gruba. Sama mam bmi w normie i jestem szczupla...tylko, ze kiedy jak mocno chorowalam i schudlam do 48kg przyz wzroscie 160 cm to wygladalam jak trup....

ja z 74 kg 176cm (ciężkie gnaty) teraz 5 miesiąc i 85kg-położna zawsze waży mnie 2 razy bo nie wierzy że aż tyle bo brzuszek maluśki:)

Gość tytythyt
gnaty raczej nie, jak ktos ma sporo miesni to moze wazyc duzo a nie widac po nim..miesnie sa 4 razy ciezsze od tkanki tluszczowej. Chodze regularnie na silownie i mam bardzo maly procent tluszczu w organizmie, lepsza sylwetke, a waga praktycznie bez zmian. Drogie mamy lepiej zwracac uwage na obowdy niz na kg bo one niewiele znacza, woda, obrzęki etc.

Gość szalona mamuska....
i wszystkie tak szybko wracacie do wagi poczatkowej?? ciekawe?? to skad tyle kobitek opasłych z brzuchem pociązowym?? kumpela 4 lata musiała dochodzic do swojej wagi sprzed ciązy, a przytyła tylko 15 kg.

Gość trudna sprawa hm
Szalona a czemu tak cię to dziwi? Każdy ma inaczej. Nie wiem czemu miałbym ściemniać na anonimowym forum?

Gość trudna sprawa hm
Poza tym waga to jedno a brzuch to drugie. W pierwszej ciąży szybko spadły mi kg ale zanim włożyłam ciuchy sprzed ciąży minęło więcej czasu. Naprawdę nie ma co patrzeć tylko po kg.

Gość swiezammafj
Na pierwszej wizycie (w 6 tyg) ważyłam 60 kg, tuż przed porodem 75 kg, teraz po 5 tygodniach ważę 63,5. Ale zaczęłam już biegać :) Córeczka ważyła 3,5 kg

Gość mama20,,,
a ja przed ciązą 52 przy 170cm na poczatku schudłam do 48 przez wymioty, przed porodem 67kg a teraz jestem 3tyg po porodzie i 56kg i oby tak zostało ;) a dzidzi 3900g i 58cm;)

Gość swiezammafj
w pasie (bo przecież nie w talii) mam 86 cm :/

Gość 165 cm wzrostu
przed 56, w pierwszych miesiącach waga spadła do 54, na koniec ciąży 69, po urodzeniu 59, obecnie 57

Gość wrześniowa mama 2raz
w 1szej ciąży przytyłam 7,5kg ( z 55 na 52,5) teraz jestem w 35tyg i już ważę 62kg a startowałam z 53. mam 170

Gość tytythyt
Najlepiej podac jeszcze wiek, metabolizm 20 latki jest inny niz 35 latki niestety :( i dziewczyny zachodzace w ciaze pozniej maja o wiele wiecej problemow z powrotem do wagi sprzed ciazy

Gość trudna sprawa hm
ja wiekowo przy obu ciążach byłam w okolicy 30-tki. 1 raz -29, 2 raz -33.

Gość sfdfsf
Przed ciaza 48kg, w ciazy przytylam 14 kg, dziecko wazylo 3370. Teraz 2 miesiace po porodzie mam juz swoja dawna wage i wygladam tak jak kiedys, brzuch tez szybko zniknal, mam 31lat.

Gość to i ja dopiszę
przed ciąża 54 do porodu 63 pól roku po porodzie 46 wzrost 160cm

Gość tytythyt
moja znajoma rodzila drugie dziecko w wieku 37 lat i niestety do figury juz nie wrocila. Fakt moze mogla cwiczyc i sie odhcudzac nie wnikalam. Wszystko zalezy od genow, sa takie co sie objadaja na potege i nic sie im nie dzieje, a nawet przytyc nie moga...a inne musza sie zwyczajnie pilnowac :)

Gość tytythyt
to i ja dopiszę dziewczyno masz ostra niedowage....

Gość bvfdvbds
Ja startowałam z 65. W dniu porodu ważyłam 72. W ciągu miesiąca schudłam do 62. Syn ma dwa lata obecnie a ja 69 kg...