Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość print1234

Kasa na studia?

Polecane posty

Gość print1234

Interesuje mnie drugi kierunek, pierwszy już opłacam. Fajnie, by było zacząć w tym roku. Znacie może jakieś organizacje, które przydzielają stypendia - uczelnia odpada, gdyż stypendium można pobierać na 1 kierunku (jeżeli komuś się należą).

Gość print1234
podbijam

hahaha tak za nic to ty kasy nie dostaniesz bo kazdy by chciał, chyba ze jestes w trudnej sytacji finansowej ale skoro sama już opłacasz 1 kierunek to wątpię

Gość LINCIUŚ
ale przecież możesz pobierać dodatkowe stypendium unijne z projektu POKL tu nie ma ograniczeń no i to jest spora kasa bo 1 tyś. co miesiąc u nas w Bydgoszczy takie stypendia są w Wyższej Szkole Gospodarki (na informatyce i na budownictwie) wiem też że doistają je studenci Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, z tego co się orientuję to na UTP w Bydgoszczy jest jeszcze dużo wolnych miejsc na studiach dziennych no i na zaocznych oczywiście (ten projekt nazwa się "Studia inżynierskie gwarancją rozwoju UTP" czy jakoś tak nie pamiętam dokładnie)

Gość innowiert
Ja załapałem się na stypendium na informatyce na Vistuli, warto popytać na uczelni panie w dziekanatach, one są od tego.

Gość print1234
podbijam

Kredyt studencki - z ekonomicznego punktu widzenia najlepszy business jaki można w życiu zrobić. Państwo płaci za Ciebie odsetki w okresie studiów, płaci też przez 2 lata po zakończeniu studiów, kiedy to właśnie (2 lata po) zaczynasz ten kredy spłacasz. A oprocentowanie - na chwilę obecną - dla Ciebie, to jakieś 2,5% w skali roku (połowa stopy redyskonta weksli w NBP), resztę odsetek pokrywa państwo. Co miesiąc, przez 10 m-cy, możesz otrzymać 600zł.

Gość print1234
Kredyt- to też jakaś opcja.