Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem juz czy dobrze robie

kosmetyki bubchen.pomocy!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość nie wiem juz czy dobrze robie

za niedlugo rodze.kupilam mojemu dziecki serie kosmetykow bubchena. Ale teraz przez przypadek trafilam na jakas serie bubchen baby first.czy to znaczy ze ta seria ktora kupilam, ta niebieska z granatowymi przykrywkami nie nadaje sie dla niemowlat???? z tylu nic nie pisza .nie wiem co myslec i co robic.pomozcie mamy/czy ktoras z was uzywala tych kosmetykow dla noworodka??

Gość To że wyszła seria
dla skóry wrażliwej nie znaczy że popprzednie się nie nadają, jednak uważam że stara seria jest intensywniejsza w zapachu i działaniu. Tu gdzie mieszkam nowa seria nazywa się Bubchen Pure i nie zawiera kompozycji zapachowych i ogólnie jak sama nazwa ma sugerować są czyste od zbyt agresywnych substancji co tak naprawdę chyba tyczy się jedynie zapachu i składników pochodzenia roślinnego np. słonecznik, nagietek , itp. Ja kupiłam dla córki kiedyś żel do mycia głowy, krem do twarzy nagietkowy i powiem że szampon nagietkowy jak i rumiankowy zbyt wysuszały włoski (stawały się matowe i suche) a krem był mega ciężki i tłusty i mała dostawała po nim drobniusieńkich krostek na całej buzi , zwłaszcza w okolicy noska i czoła. Mój lekarz powiedział że nie każde niemowle nadaje się do tłustych kremów i że najlepsze jeżeli już to lekkie. Z mojego doświadczenia niemowle nie potrzebuje całej gamy produktów do pielęgnacji i najpotrzebniejsze to żel 2 w 1 i krem do pupy a jak noworodkowi bardzo przesusza się skóra to oliwa z oliwek na zimno tłoczona (porada mojej położnej) albo maść słonecznikowa (trzeba pytać w aptece). Im mniej kupnych kosmetyków tym lepiej.