Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamapooodluszka

bóle krzyżowe

Polecane posty

Gość mamapooodluszka

jaki to rodzaj bólu? Jeszcze nie rodze, ale ostatnio przez jakis tydzien strasznie dokucza mi kregosłup - szczegolnieprzy chodzeniu i zmianie pozycji. Czasem boli tak bardzo, ze gdy chce stac z lozka to 10 razy sie zastanawiam czy na pewno musze wstac. Boli przeokropnie, jakby kosc o kosc tarła, albo jakby mi ktos jakis szpikukec wbijał w plecy. Jak sie podnosze z lozka to az tchu nie moge zlapac z bolu. Czy krzyzowe podczas porodu to cos takiego jak ja mam?

Gość Trzeba być z pod
krzyżowe pojawiają się podczas porodu a nie przed nim a odpowiedzialna za to jest schodząca główka która uciska na dolny odcinek kręgosłupa (odchyla go wręcz) . Ból można porównać do silnego reumatycznego , takiego który nie pozwala się nawet odezwać.

Gość Autorko ty pewnie
masz bóle dolnego odcinka kręgosłupa wynikające bardziej z przeciążenia kręgosłupa (ciąża daje niezłego kopniaka w kręgosłup - ale to wie każda z nas ;) ) i ten ból który ty odczuwasz to pewnie przez obniżony brzuch a co za tym idzie, obniżony płód który teraz uciska na miednicę i krzyż. Podczas porodu jak będziesz mieć krzyżowe bóle to będzie to inny ból niż masz teraz, raczej coś w rodzaju wewnętrznego silnego rozpierania , zupełnie jakby miało ci zaraz odgiąć krzyż albo go połamać (brzmi bardziej dramatycznie niż jest w rzeczywistości ) i faktycznie w tym czasie główka odchyla leciutko i uciska mały odcinek krzyża.