Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddsdcsa

zwolnienie lekarskie

Polecane posty

Gość ddsdcsa

Czy lekarz może wypisac zwolnienie na 3 miesiące wstecz?? nie chodzi mi o to czy lekarz sie zgodzi, tyko czy jest to prawnie możliwe, czy mają jakies numery z ktorych sie rozliczają??

Gość nie moze az tyle wstecz
wiem ze psychiatra moze wstecz, zwykly lekarz jedynie 3 dni wstecz chyba moze. psychiatra wiecej ale nie 3 m-ce,nie wydaje mi sie ze az tak..

Gość nie.
nie mają prawnie takiej możliwości, poza tym nikt nie będzie ryzykował wystawieniem zwolnienia tyle czasu wstecz.

Gość nie moze az tyle wstecz
http://www.oil.org.pl/xml/oil/oil67/gazeta/numery/n2006/n200602/n20060207 "Nadal zaświadczenie lekarskie może być wystawione wstecz maksymalnie tylko na okres 3 dni poprzedzających dzień badania ubezpieczonego, jeżeli wyniki badania wskazują, że ubezpieczony w tym okresie niewątpliwie był niezdolny do pracy. Jedynie lekarz psychiatra, w razie stwierdzenia lub podejrzenia zaburzeń psychicznych ograniczających zdolność ubezpieczonego do oceny własnego postępowania może wystawić zaświadczenie lekarskie o czasowej niezdolności do pracy na okres wcześniejszy niż 3 dni poprzedzające dzień badania ubezpieczonego. "