Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kattja254

Kierunek wycieczki - EGIPT - warto?

Polecane posty

Gość kattja254

Witam, zastanawiam się nad wyjazdem do Egiptu na urlop, ale chciałabym zasięgnąć opinii osób, które tam wypoczywały - warto czy nie warto? No i czy obecnie jest tam jakoś w miarę bezpiecznie? Jak na razie media milczą na temat niepokojów w Kairze, ale nie wiem, czy bezpieczna będzie dla turystów np. wycieczka do Kairu czy pod piramidy?

Gość kattja254
moze czeka tam na mnie mój ismail :-)

Gość kattja254
hehe - wesoły podszyw na piątkowy dzien :)

Gość jaki masz rozmiar
Niemcy na swoich stronach o bezpiczenstwie podrozy odradzaja i radza wstrzymac sie od podrozy w tamtym kierunku

Gość kattja254
ale jak by tak się zastanowić to moze warto było by ujeżdzić jakiegos arabskiego ogiera

Gość ixyyyyyyyyyyy
jak cie stac to wybierz inne miejsce jak zbieralas cale zycie na ta jedna wycieczke - to akurat wpasujesz sie w turystow-ciulaczy jezdzacych do egiptu

Gość kattja254
to moze szwajcaria kaszubska ? zawsze to zagranica

Gość kattja254
No właśnie, u nas tak samo: na stronie MSZ jest następująca informacja z 08.08.2012: "W związku z powtarzającymi się incydentami powodującymi znaczne utrudnienia w poruszaniu się po niektórych rejonach Egiptu i potencjalnie zagrażającymi bezpieczeństwu turystów, Ministerstwo Spraw Zagranicznych zdecydowanie odradza wszelkie wyjazdy indywidualne i grupowe poza ośrodki turystyczne na terenie Egiptu. MSZ jednocześnie uznaje za możliwe z punktu widzenia bezpieczeństwa obywateli wyjazdy zorganizowane z Polski do egipskich ośrodków turystycznych nad Morzem Czerwonym. Niniejszy komunikat ma charakter informacyjny i nie może stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń." Mam nadzieję, że to na wyrost ostrzeżenia, ale kto wie...

Gość kattja254
chyba zdecyduje się jednak na szwajcarię

Gość kattja254
Urlop planuję na początek października i w sumie dlatego Egipt wydawał mi się dobry - temperatury będą wtedy w sam raz, a mam ochotę poleżeć na słońcu a nie biegać w ciepłym sweterku... Może wypowie się ktoś, kto był tam ostatnio i lepiej orientuje się, co się tam teraz dzieje?

Gość kaghmnrd
chyba zdecyduje się na szwajcarię

Gość kattja254
Urlop planuję na początek października i w sumie dlatego Egipt wydawał mi się dobry - temperatury będą wtedy w sam raz, a mam ochotę poleżeć na słońcu a nie biegać w ciepłym sweterku... A z drugiej strony nie zamierzam być uwięziona przez cały wyjazd w jakimś kurorcie, chciałabym też trochę pojeździć i pozwiedzać... Może wypowie się ktoś, kto był tam ostatnio i lepiej orientuje się, co się tam teraz dzieje?

Gość ixyyyyyyyyyyy
przeciez tam w kazdej chwili sytuacja moze sie zmienic w miejscach turystycznych OBECNIE jest bezpiecznie wycieczki zawsze sa konwojowane

Gość kattja254
kaghmnrd----> nick do podszywu ci się pomylił :)

Gość jaki masz rozmiar
ja tam pamietam jak ostrzeliwali autobusy z turystamni i od tego czasu nikt mnie nie namowi na zadna wycieczke tam!

Gość minklas
ministerstwo odradza podroze, bo jeszcze twoje biuro podrozy splajtuje i beda musieli cie na koszt panstwa sprowadzac;).... a tak powaznie, egipt jest fajny, ale nie licz na piramidy bo to kupa piasku;) i nic wiecej...

ixyyyyyyyyyyy ---> no własnie może masz rację, że nie ma się co bac, może przesadzają z tymi komunikatami? Tam od prawie 2 lat są niepokoje, a jakoś organizują wycieczki i nie słyszałam, żeby coś się wydarzyło...

Gość jaki masz rozmiar
nie masz dokad polecam Teneryffe :)

minklas ---> już od kilku osób słyszałam, że piramidy trochę rozczarowują, ale jak to być w Egipcie i nie zobaczyć Sfinksa i piramid? :))))

Gość jaki masz rozmiar
ja znam takich co polecieli do Egiptu, a piramid i sfinksa nie pojechali ogladac :D, wiec...tez tego nie rozumie?!