Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomarańczowaaa

Co to może być?? pomóżcie!

Polecane posty

Gość Pomarańczowaaa

hej wszystkim, może wydam sie jakas przewrazliwiona albo cos ale mam kilka pytan na ktore ktos moze mi odpowie.. :( moja historyjka zaczyna sie w lipcu, 11 lipca dostalam okres taki normalny jak zwykle a 17 kochalam sie z moim chlopakiem, byl to stosunek przerywany ( wiem to zadna antykoncepcja). wszystko bylo ok tylko po ok. 2 tygodniach zaczely kłuc mnie jajniki, pomyslalam ze to owulacja, ale zrobilam test dla pewnosci i wyszedl negatywnie (30.07) . Caly czas czulam te jajniki wiec 3 sierpnia znów zrobiłam test i znow wyszedl negatywny, pozniej zrobilam test 6 sierpnia i znow negatywny i w ten sam dzien poszlam do lekarza.. zbadal szyjke macicy i troche podotykal brzuch i jajniki i powiedzial ze ciazy raczej nie widzi ( ale jakby mial widziec po dotyku?) 7 sierpnia zrobilam beta hcg z krwi i wyszla 0,1 czyli negatywna. 12 sierpnia dostalam okres taki jak zawsze bolesny i obfity. 5 dnia juz mialam tylko plamienie i znow zaczelam czuc kłucie jajnika lewego ( czego nie czułam podczas okresu). zrobilam test 16 sierpnia i znow negatywny.. a ja lewy jajnik dalej czuje.. najgorsze jest to ze dziewczyny ciagle pisza ze je jajniki kłuły na poczatku ciąży i mimo tych testów i okresu dalej się boje.. co to moze byc?

Gość liliali
może masz niski progesteron. ja jak miałam problemy z progesteronem to mnie jajniki nasuwały cały miesiąc, dopiero jak się wyrównało to przestały

Gość Pomarańczowaaa
a ciebie bolaly na kłuły na przemian czy co? bo ja schizuje bo dziewczyny mówia ze testy kłamią a okres nawet ciązy moze byc i czesto ma ie kłucia jajników na początku ciązy i sama niewiem.. jak to wszystko czytam :/

Gość liliali
Mnie jajniki kuły chyba na zmianę nie pamiętam dokładnie, jeden chyba bardziej niż drugi. Poza tym jak jajniki pracują to nie jest objaw ciąży tylko jakiegoś niedomagania. Ja miałam tak że zaczęłam mieć objawy niedomagania progesteronu, czyli skąpa miesiączka, brązowe plamienia, krótsza faza lutealna i badałam wtedy progesteron okazało się że taki trochę za niski był. Dostałam luteinę, dodatkowo brałam magnez i jajniki mnie nasuwały tylko pod koniec jednego cyklu a na początku drugiego, zanim zaczęłam brać luteinę. Potem ustąpiło i już od dawna nie mam tego problemu. Nie wierz we wszystko co pisze się na forum. Test ciążowy w odpowiednim czasie powinien pokazać ciążę. Ten pierwszy mógł być za wcześnie ale te pozostałe były w odpowiednim czasie zrobione więc już powinny byc prawidłowe, a juz ten wczorajszy to na bank. A jeszcze dostałaś okres. Myślisz że jesteś taką farciarą co zaszła w ciążę po przerywańcu i miała przez ponad miesiąc negatywny test i jeszcze do tego okres? Przemyśl sobie to logicznie. Na przerywanym też nie tak łatwo zajść jak się niektórym wydaje.

Gość Pomarańczowaaa
wiem wiem.. okres mialam normalny raczej nie skąpy :) poprostu dziewczyny tak piszą a ja we wszystko wierze mimo tych testów :/ nigdy mnie tak jajniki nie kłuły i mnie to zastanawia.. jak sie okres zaczal to mnie nie kłuły ale przy 5 dniu zaczeły znowu...

Gość liliali
a i jeszcze jedno. testy się czasem mylą pozytywnie a negatywnie to mogą być tylko za wcześnie zrobione. Najdłuższy czas w którym test by nie wykrył to jakieś 21 dni po stosunku (5 dni kiedy plemniki moga przetrwać w drogach rodnych do owulacji + 12 dni maksymalny czas kiedy może dojść do zagnieżdżenia + 7 dni kiedy test wykryje ciążę) zazwyczaj wykrywa wcześniej. Te fałszywie pozytywne też często nie są tak do końca fałszywie pozytywne bo dużo ciąż kończy się wczesnym poronieniem. Kobiety nie wiedza nawet że były w ciąży. Jak jakaś niedoinformowana panikara co zrobiła 10 testów przed czasem i wyszło jej negatywnie a 11 wyszedł pozytywnie to też będzie mówiła że test sie pomylił i napisze o tym na forum, więc dziel przez dwa to co przeczytasz i sama staraj się pomyśleć logicznie.

Gość Pomarańczowaaa
hmm dziekuje bardzo za cenne informacje! wiesz już bym sobie dała spokój z tą ciążą tylko te kłucia...

Gość liliali
Mozesz się z tym zgłosić do lekarza bo tez nie wykluczone jakieś torbiele.

Gość a;sk
owszem... lekarz ginekolog wczesną ciążę ocenia właśnie po dotyku i po ocenie szyjki

Gość Pomarańczowaaa
napewno się zgłosze.. chociaż boje sie ze powie ze jestem w ciąży ( jakims cudem) rany.. jak cudownie byc pesymistką..:/

Gość ja coś takiego czuję...
kiedy mam jajeczkowanie czyli dwa tygodnie przed okresem. Czasami jest to tylko zwykłe kłucie a czasami muszę się ratować tabletką przeciwbólową. Może u ciebie to było właśnie to.

Gość Pomarańczowaaa
może tak tylko czemu po okresie znowu tak samo jest?

Gość czesc autorko
Zrob jeszcze z 40 testow a co se bedziesz zalowac . Do bzykania to jednak trzeba dorosnac , mac olera!

Gość Pomarańczowaaa
jeju dobra, moze i za bardzo sie przejmuje noi co?

Gość ja coś takiego czuję...
A swoją drogą...skoro zrobiłaś tyle testów i skoro ginekolog nie stwierdził ciąży, to moim zdaniem nie musisz się o to martwić. Pewnie jest jakaś inna przyczyna i raczej pod tym kątem powinnaś dalej drążyć temat.

Gość Pomarańczowaaa
jak myślisz czy ginekolog może zobaczeć czy dziewczyna jest w ciąży tylko patrząc na szyjkę i dotykając brzuch?

Gość a;sk
ty masz 16 lat???????? tak może!!!!!!!!!!

Gość Pomarańczowaaa
nie, 12.

Gość a;sk
tak właśnie o tym świadczy twój poziom wiedzy

Gość Pomarańczowaaa
no widzisz :)

Gość liliali
Ginekolog może stwierdzić dopiero po 6 tygodniach ciąże na usg, wcześniej wykrywa test i badanie krwi, ale już nie rób tych testów i badan bo to strata czasu i pieniędzy, chyba że będą kolejne wpadki.

Gość Pomarańczowaaa
czyli uważasz ze jednak nie mam sie co martwic? hmm pojde do lekarza jak nie przestaną :) raczej juz takiej sytuacji nie bedzie :)