Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2lewe rece chyba

ile minut

Polecane posty

Gość 2lewe rece chyba

zajmuje wam ubijanie kremowki na bita smietane mikserem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wszystko zależy
od miksera oczywiście kremówka powinna być schłodzona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 2lewe rece chyba
a 18% smietana by sie ubila?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wszystko zależy
kwaśnej śmietany też nie da się ubić , reszta jw :-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wszystko zależy
i jeszcze jedno są słodkie śmietany o zawartości tłuszczu 12, 18,30 i 36 %, ale do bicia ;-) nadają się tylko dwie ostatnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martulkaaaa_________
a ja kiedyś zrobiłam ciasto i okazało się, że zapomniałam o śmietanie, więc ubiłam taką, jaką miałam w domu - 18% :) i się ubiła, goście nie zauważyli nawet różnicy, to była rolada orzechowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martulkaaaa_________
ale faktycznie - najlepsza do ubijania jest kremówka 36%, bardzo porządnie schłodzona, najlepiej przez kilka dni końcówki miksera i miskę też warto schłodzić przed ubijaniem w zamrażalniku, wtedy mamy większą pewność, że wszystko się uda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 2lewe rece chyba
jeszcze raz wielkie dzieki za wszystkie odpowiedzi:) moze w koncu mi sie uda, bo dotad chyba mialam za malo cierpliwosci. sprobuje tez tego fixu do smietany, jak mi ktos poradzil na ogolnej:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×