Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolajna loja

2 lata po cesarce,a ja nadal mam brzuch jak w 6 miesiacu ciazu

Polecane posty

Gość jolajna loja

Kolezanka moja schudla poł roku po ciazy na diecie białkowej w 2 miesiace 15 kg i wyglada super,ale w ciuchach,jak ja widziałam w dwuczesciowym na basenie,to dziekuje nie chciałąbym takiej figury kosztem,takiej brzydkiej okropnie wiszacej skory (nadmiar skory) na brzuchu.Jak schudnac ,zeby mi nie wisiał,nadmiar skory?sa jacys znawcy.. bo zawziełam sie ze schudne i chudne,ale mega powoliu 1 kg na miesiac.efekty sa,ale narazie nie na brzuchu,tylko ramiona i twarz// jakie cwiczenia na brzuch i jakie sporty na brzuch polecacie??:)bo brzuch mam nadal jak w 6 miesiacu ciazu,ale przed ciaza,mialam płaski

Gość assaeqwe
Odkryje ameryke teraz ale powiem: trzeba dużo ćwiczyć a nie sama dieta

Gość jolajna loja
no nie odkryłas,ale masz racje,a proste rady nieraz najlepsze,pytanie jakie konkretnie cwiczenia wyprobowane i dobre.Ja chodzilam 2 miesiace na basen2 razy w tyg i brzuch od tego mi nie spadł,wyrzezbiłam troche sylwetke i nogi sa ladniejsze mocniejsze,silniejsze miesnie,ale tluszcz z brzucha nie spadł i nie uformował sie brzuch

Gość brzuch masz taki
bo moze masz nadal rozstep miesni prostych brzucha. poczytaj o tym i jakimi cwiczeniemi mozesz go zniwelowac (chyba ze jest wiekszy niz na 3 palce to wtedy nadaje sie do zabiegu ) i dopiero jak sie go pozbedziesz mozesz zaczac robic normalne bruszki. W przeciwnym razie mozesz tylko powiekszyc rozstep i bedziesz wygladac jeszcze gorzej. Wiem co mowie bo sama mialam rozstep ale na 2 palce - tylko ze ja zaczelam z nim walczyc od razu po porodzie i teraz mam piekny 6 pack na brzuchu jak przed ciaza :) a poza tym stosuj cwiczenia aerobowe o umierkowanym natezeniu trwajace ok 60 minut.

Gość Autorko, powiem ci
bo mam w tej kwestii doświadczenie, rób po 100 brzuszków dwa razy dziennie . Brzuszki to proste ćwiczenia, tak proste że większośc kobiet nie dowierza że tak prostą metodą można ukształtować brzuch. Dieta powinna opierać się na produktach fermentowanych , zrezygnowaniu z margaryny, masła oraz pełnotłustego mleka. Ogórki kiszone, kapusta kiszona, sok z buraków (obowiązkowo) oraz 3 łyżki oleju lnianego tłoczonego na zimno raz na dzień wraz z jogurtem naturalnym. Dwa lata temu miałm ten sam problem. U mnie rozeszły się mięsnie brzuszne i dotykając okolic pępka (przyciskając mocno te rejony) miałam wrażenie że jest tam dziura wielkości jabłka i dopiero lekarz opisał mi jak wyglądają mięśnie u kobiety która nie rodziła , jak się rozchodzą w ciąży i jak wyglądają kiedy się nie zstąpiły. Wszystko jest do zrobienia. Regularne ćwiczenia spowodują że mięśnie się wzmocnią, zniknie warstwa tłuszczu a zstąpią się te pasma mięsniowe (przynajmniej optymalnie) które się rozeszły. Jak się chudnie to najpierw widać to na twarzy i szyi , potem na biuście i tak po kolei , po kolei bo tam gdzie większa tkanka tłuszczowa tam trzeba dłużej na efekt poczekać ale jak już zaczęło się chudnięcie to jesteś na drobrej drodze.

Gość jolajna loja
to jak to jest mozna robic normalne brzuszki czy nie?czy jakies specjalne,bo faktycznie rozeszły mi sie te miesnie rbzucha na duze dwa palce

Gość jolajna loja
nie wiem czy to mam,bo w sumie z przodu jak sie na mnie patrzy to brzuch wyglada oki,nie rozchodzi sie na boki tłuszcz,tylko wystaje ku przodowi,wyglada jak w szpic,jak bokiem stoje to sie wyroznia

Gość jolajna loja
wychodzi na to,ze mam rozstep tych miesni,pytanie,czy jak bede cwiczyc i chudnac na diecie,z tego zrobia sie rozstepy skorne?czy niekoniecznie

Gość d.z.iunia
Rozstęp mięśni brzucha najlepiej zoperować, same ćwiczenia wiele nie dają.

Gość szkotka uk
zalezy jak duzy jest rozstep. Ja mialam na 2 palce i samymi cwiczeniemi go zniwelowalam, ale zaczelam robic specjalne cwiczenia od razu po porodzie bo chcialam miec brzuch taki jak przed porodem

Gość lekarska
jak ktos ma ksywe dziunia,to nie swiadczy inteligencji,jak masz brzuch na dwa palce,to obedzie sie bez operacji,chyba,ze masz taki balon jak w 9 miesiacu ciazy,wtedy operacja

Gość skakanka....
To ja sie wypowiem bo przeszłam taką operację. A więc Rozejście łatwo sprawdzić na 3 sposoby. 1.lekarz chirurg 2.usg brzuszka 3.domowe/jak robisz brzuszek tradycyjną metodą brzuszek ma na środku górkę.Od razu widać że mięśnie składają sie pod wpływem ćwiczeń nienaturalnie. Sprawa zasadnicza/rozejście mięśni na 2cm to żadne rozejście. Człowiek rodzi się z rozejściem na 1,5 do 2cm i jest to normalne. Zwłaszcza faceci mają tendencje do tycia w tych miejscach i u nich występuje nawet większe. Mięśnie trzyma powięz i to ona ma największy wpływ na to co będzie po ciąży.Jeśli mięśnie rozeszły się od 3cm i ona pękła to każde ćwiczenie na brzuch sprowadzi się do przepukliny brzusznej. Nie radzę robić brzuszków.Najlepiej sprawdzić stan mięśni. Jeśli...rozejście będzie znikome to doradzam ćwiczenia brzucha ale np. z szarfami np.na skos. Jeśli masz więcej pytań /pisz.