Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beatahogata

DEBRIDAT a skutki uboczne

Polecane posty

Gość beatahogata

witam, moje miesieczne dziecko na kolki dostalo espumisan i debridat, robila kupki codziennie po 2 lub 3 bez zadnego problemu, a po podaniu debridatu przestala robic wogole , juz dwa razy jej pomagalam czopkami. teraz po 3 dniach nie robienia kupki strasznie sie spina i tylko puszcza sobie baki, wczesniej tego nie bylo przed podaniem leku. jak powiedzialam pani doktor ze ona przestala robic kupki to stwierdzila ze gadam bzdury i ze po debridadzie nie ma dolegliwosci w formie zaparc. niewiem co mam robic czy przestac podawac jej lek, leki dostala na kolke, prosze o pomoc

Gość beatahogata
dodam ze karmie piersia

ja mojej córce podaje debridat właśnie na zaparcia, to jest lek, który reguluje pracę jelit w dwie strony - pomaga na zaparcia i na biegunki (tak jest w ulotce). u nas pomogło, mała teraz nie ma żadnych problemów. może to w czym innym jest problem? karmisz piersią czy mm?

a nie doczytałam - przepraszam. skoro karmisz piersią to może coś w twojej diecie powoduje zaparcia u dziecka

Gość la;sdk
mój syn Debridat dostał na zaparcia i ustąpiły jak ręką odjął

Gość agula8
ja tez dawałam jakis czas debridat ale nie było zaparć-jedynie nieco lżej przechodzone kolki, ale jesli jesteś przekonana że zaparcia są po tym leku to go odstaw. Ja teraz podaję latopic, a przy problemach z kupa pomogły mi takie wentylki do pupy-bardzo pomagaja się dziecku odgazować-niektórzy w podobny sposób używają termometru.Fachowoo nazywa się to katerer rektalny.