Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LindaRosa

Zabezpieczenie... Pytanie

Polecane posty

Gość LindaRosa

Hej dziewczyny, czy jest tu ktoś kogo mogłabym zapytać coś na temat zabezpieczania się a konkretnie tabletek... Nigdy wcześniej nie brałam, jak już to stosowaliśmy prezerwatywy ale teraz jestem chyba zmuszona do tabletek, gdyż partner ma uczulenie na lateks...

Gość kasiunia9876
Ja nie jestem ich zwolenniczką odkąd nabawiłam się zakrzepicy. Miałam źle dobrane. Młoda i głupia byłam :) Także Ci ich nie polecę. Mój partner ma podobnie też ma uczulenie na lateks, wiec wybraliśmy npr. Używam cyclotestu do metody objawowo-termicznej.

Gość edfrtg
Tylko metoda prób i błędów dobierze ci dobre tabletki... Ja juz biorę 4 i chyba wkoncu trafione:) wiec znajdź dobrego ginekologa i nie boj się iść do faceta

--->edfrtg Dobry ginekolog nie przepisuje tabletek na chybił-trafił lub dlatego, że mu płaci koncern. Powinien je dobrać na podstawie wyników badań m.in. hormonalnych.

Tabletki mają bardzo wysoką skuteczność jeżeli są prawidłowo przyjmowane (czyli najpierw należy dokładnie przeczytać ulotkę i najlepiej zostawić ją sobie w apteczce). Prawidłowo dobrane nie powinny powodować przykrych skutków (np.tycia), a dodatkowo wpływają pozytywnie na cerę, włosy, regulują krwawienie... Warto jednak pamiętać, że efekty zażywania możemy odczuć dopiero po kilku latach przyjmowania hormonów. Osobiście sobie chwalę tabletki.

Gość edfrtg
Do salianka: mój na początku robił badania ale bardziej chodzi mi o moje samopoczucie po tabletkach... Po pierwszych strasznie wymiotowalam po drugich i trzecich była ze mnie wielka bania dopiero po tych nie czuje się zle to jest oczywiste ze odrazu może się nie udać dobrać tabletek bo nie wiadomo jak zareaguje organizm i o taka metodę prób i błędów mi chodziło... Nigdy nie wiadomo jak na przyjmowany lek zareaguje organizm

--->edfrtg Racja.Jakby na to nie patrzeć ingerujemy dość diametralnie w swój organizm i ma on pełne prawo, by się bronić przed zmianami.