Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cośśśśśśśśśśśśśśśśśśs

zna sie ktoś na prawie? wytlumaczy ktoś?

Polecane posty

pewien czas tem zostalm oszukany. mialem sie wyienic telefonem z pewnym gosciem przez poczte. ja mu swoj wyslalem a on mi nie wyslal. zglosilem sprawe na policje i po pewnym czasie przyszlo mi pismo ze on sie przyznal do oszustwa i mial sprawe. i co teraz? są szanse ze odzyskam ten telefon albo rekompensate?

Gość punaniii
pewnie bedziesz musial zalozyc mu sprawe o odszkodowanie w sadzie

Gość uigyiorftuy
tak, ty mu musisz założyć spr z powództwa cywilnego, ale skoro się już przyznał to bedzie to formalność

Gość żonaaa męża aaaaaaaaaaaa
ja nie wiem;)

a bez zakladania mu sprawy nie mam co liczyć na żadną rekompensate!?

Gość punaniii
no jak? policja swoje zadanie wykonała. teraz musisz sie sam o swoje upomniec

a ile kosztuje zalożenie sprawy?

Gość punaniii
nic, piszesz pismo i wysylasz pocztą albo składasz na dzienniku podawczym w swoim sądzie, jak masz papiery z policji to daj jako załącznik

a musze się z tym śpieszyć? czy nie ulega takie przedawnieniu

Gość punaniii
jak ci nie zalezy na czasie to po co sie pytasz, im wczesniej tym lepiej bo polskie sądownictwo nie zalatwia spraw ekspresem :o

Gość 34254756ut
na dzienniku podawczym ??:-D:-D:-D:-D

Gość punaniii
no tak, a co, nie znasz tego terminu? takie okienko w sądzie, siedzi tam pani albo pan, dajesz jej pisemko a on/ona podbija pieczatke z datą na pismie które wpływa i na kopii ktorą zabierasz ze sobą, zrozumiał debilek czy powtórzyć?

Gość 34254756ut
nie , nie znam a pracuję w sądzie :-D debilku :-)

Gość 34254756ut
może doprecyzuję, termin znam ale nie z taką definicją, mylisz pojęcia bejbe :-P

Gość punaniii
a co tam robisz, sprzątasz?

Gość 34254756ut
tak sprzątam, moje biurko codziennie przed zakończeniem pracy :-) a ty dzidziu nie myl biura podawczego z dziennikiem podawczym bo wstyd

Gość punaniii
nie pouczaj mnie protokolantko

Gość 34254756ut
pysiu :-) o byciu protokolantką to ty możesz pomarzyć, poza tym w moim wydziale nie ma takiego stanowiska nie rób takich żałosnych błędów to nikt cie nie bedzie pouczał, jak można pomylić biuro z dziennikiem? przecież sama nazwa wskazuje, z czym mamy do czynienia :-D:-D:-D lektury do gimnazjum też wypożyczasz w "książce" czy może w bibliotece?? :-D

Gość punaniii
żałosna to ty jesteś, bo sie dopierdalasz do mnie zamiast odpowiedziec gosciowi który załozył topik, poza tym jesli dla ciebie "złozenie pisma na dziennku podawczym" jest niezrozumiale i nie spotkalas sie z takim okresleniem w pracy to chyba naprawde sprzatasz tam biurka

Gość 34254756ut
18:54 [zgłoś do usunięcia] uigyiorftuy tak, ty mu musisz założyć spr z powództwa cywilnego, ale skoro się już przyznał to bedzie to formalność odpowiedziałam mu już :-) poza tym żałosna jest osoba która robi głupie błędy i się jeszcze wykłóca zamiast honorowo przyznać, a nie ktoś kto tą osobę poucza nie , nie spotkałam się z takim określeniem, że ty i może kilka osób w twoim środowisku stosuje mylne pojęcia nie znaczy, że to jest ok

Gość 34254756ut
pismo składa się w biurze ( nie "na" bo to wiocha dziecinko ) a w dzienniku się je rejestruje

Gość punaniii
on nie zadał jednego pytania :o termin jakiego uzyłam jest poprawny i zrozumialy a twoje "bejbe" i "pysiu" dokladnie pokazuje twoj profesjonalizm 🖐️ znikam

naprawa szkody jest juz w postepowaniu karnym. co znaczy przyznal sie do oszustwa... czyli policja przesluchuje, ja sie przyznaje a oni, ok, dziekujemy, moze pan isc...??? skoro sie przyznal to oni skladaja akt oskarzenia i w ramach postepowania karnego mozesz wniesc o naprawienie szkody...

Gość albo studia albo dziecko
dobre :) :) :)

Gość 34254756ut
mój profesjonalizm?? :-D a co?? jestem teraz w pracy a ty jesteś moim petentem??? no znikaj, znikaj nie kompromituj się już :-)

Gość 34254756ut
19:56 [zgłoś do usunięcia] punaniii on nie zadał jednego pytania no tak, zadał dwa ( "i co teraz?" i "jakie mam szanse?" ) i na te dwa pytania uzyskał zwięzłą odpowiedź :-)