Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła Mężatka

Lista prezentów ślubnych

Polecane posty

Gość Przyszła Mężatka

Przyszedł mi pomysł do głowy i chciałam zapytać się głównie dziewczyn co myślą. Chodzi mi o listę prezentów na ślub. Każdy jak wychodzi za mąż dostaje prezenty w postaci 30% rzeczy niepotrzebnych lub nie trafionych. Ja np zrobiłam listę prezentów ślubnych gdzie każdy z gości wybierze co chce kupić. Wtedy oszczędzę takiej osobie czasu na chodzę, wymyślanie co by tu kupić. Przy okazji prezenty będą trafione a nie tzw buble. Co o tym myślicie?

Gość lopae
nie zapomniałaś o kartonie gumek?

Gość punaniii
w Polsce mieszkasz? Jesli tak to nie przejdzie, lepiej sobie zazycz kupony lotka zamiast kwiatow i kase zamiast prezentow

Tez tak robimy. Tylko pamiętaj, że muszą być prezentu z różnych półek cenowych, bo nie każdego stać na prezent za 300 i więcej złotych. My chyba będziemy dodawać listę do zaproszeń, a potwierdzać będzie to moja mama, bo my chcielibyśmy mieć niespodziankę, a nie od razu wiedzieć co i od kogo.

Gość podpowiadacz
To obecnie ktoś jeszcze kupuje prezenty? Myślałem, że wszyscy dają tylko koperty z kasą. I że na tym głównie zależy nowożeńcom. Przepraszam, jeśli uraziłem kogoś :P

Gość Przyszła Mężatka
Przepraszam, ale mówię poważanie. To ułatwi np gościom szukanie i trafią w prezent. Przecież nie sztuką dać byle co! Przecież ja też wydaje na wesele i oczekuję podziękowania.

Gość camerun
materialistka :O🖐️

Gość whedif
Twój przyszły mąż popiera ten pomysł czy raczej wstyd mu za Ciebie? :o biedny, oddaj go mi.

Gość usmiechnijsiejutro
a dla kogo ty robisz to wesele?Dla gosci!!Wiec nie oczekuj niczego wiecej ,jak tylko przybycia

bez sensu.. teraz i tak w wiekszosci ludzie daja pieniadze ja jesli dostalabym taka liste od kogos z dalszej rodziny to bym na 100% nie poszła na wesele.. pomysl czy ty bys chiala taka liste dostac.. a co jesli kogos nie stac na twoj wymysl???

Gość Przyszła Mężatka
Dla czego mnie oczerniacie? Nie znacie mnie! Jeśli wydaję na weselę które nie jest tanie bo nie oszukujmy się! to mam prawo też do tego jaki prezent można kupić. Nie chce czegoś drogiego, ale co mnie będzie interesowało

Gość vann zann
to nie rób wesela, strupie 🖐️

luska.s - mnie się właśnie takie listy bardzo podobają. I tak jak napisałam, nie będę wymagać od każdego sztućców z Gerlacha. Ale komplet talerzy nie kosztuje jakiejś bajońskiej kwoty. Albo jakieś ładne filiżanki.

Gość za a nawet przeciw
Ne bardzo wiem na jakiej zasadzie ma to funkcjonować? Idziesz zapraszasz i podajesz listę, żeby wybrać jaki prezent ktoś kupuje? A jak ktoś chce dać tylko pieniądze, to mimo to też musi prezent kupić? No i ci do których lista trafi najpóźniej będę mieli mały lub w ogóle nie będą mieli wyboru. Jak to ma wyglądać? Mi się to wydaje jakieś takie w złym tonie :o