Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakpozbycsie

kuracja tradzikowa a zmarszczki

Polecane posty

Gość jakpozbycsie

Witam Mam 25 lat cerę cienką . od kilku miesięcy zauważyłam wysyp grudek i zaskórników na brodzie i czole. do tego problem z kurzymi łapkami, i zmarszczkami mimicznymi w okolicach ust. Skore nawilżam, czasem robię piling enzymatyczny Dermatolog przepisała mi papkę siarkowa (na receptę) którą stosuje od dwóch tygodni i skora mnie swędzi a krostki są nadal tylko pory zmniejszyły sie i nie mam wągrów. moja skora jest sucha i zauważyłam że zmarszczki pogłębiły się pytanie 1. czy powodem pogłębienia sie zmarszczek jest wysuszenie skory? 2. czy stosując ta papkę najpierw powinien być wysyp krostek a potem skora będzie gładka? zaznaczam ze nawilżam skóre aby nie była przesuszona

Gość rapachula
W twoim wieku powinien zaniknąć już zwykły trądzik. W związku z tym jest spora szansa, że wypryski mają charakter alergiczny.Poszukaj więc na ten temat informacji, bo jest bardzo szeroki (może chodzić o alergię zarówno pokarmową, jak i kontaktową. Na początek zacznij używać kosmetyków dla alergików i sprawdź efekt. Niestety, jak zapewne wiesz, preparaty wysuszające skórę, takie jak siarka, sprzyjają zmarszczkom, więc trzeba twarz nawilżać. Jeśli Cię na to stać, możesz zrobić też botox, żeby oszczędzić skórze niepotrzebnego fałdowania się. O botoxie przeczytasz tu: http://dermedicus.pl/blog/index.php/2012/08/botox-porazajaco-skuteczny-na-zmarszczki/