Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakpozbycsie

kuracja tradzikowa a zmarszczki

Polecane posty

Gość jakpozbycsie

Witam Mam 25 lat cerę cienką . od kilku miesięcy zauważyłam wysyp grudek i zaskórników na brodzie i czole. do tego problem z kurzymi łapkami, i zmarszczkami mimicznymi w okolicach ust. Skore nawilżam, czasem robię piling enzymatyczny Dermatolog przepisała mi papkę siarkowa (na receptę) którą stosuje od dwóch tygodni i skora mnie swędzi a krostki są nadal tylko pory zmniejszyły sie i nie mam wągrów. moja skora jest sucha i zauważyłam że zmarszczki pogłębiły się pytanie 1. czy powodem pogłębienia sie zmarszczek jest wysuszenie skory? 2. czy stosując ta papkę najpierw powinien być wysyp krostek a potem skora będzie gładka? zaznaczam ze nawilżam skóre aby nie była przesuszona

Gość Bo jak to jest
No a jak??sucha i wiotka skóra jest skłonna do załamywania sie warstwy kolagenu w skórze

Ja od września- pazdziernika zaczynam stosowanie retinoidów :) są ponoć świetne na zmarszczki oraz są za granicą również przepisywane na trądzik :) u nas w PL są mało znane ale na zachodzie wiele kobiet je używa:) słyszałam o nich wiele dobrego więc sama chce spróbować :) poszukaj coś na ten temat polecam filmik i pod filmikiem są nazwy kremów które posiadają retinoidy :) http://www.youtube.com/watch?v=16hrMV7TTcE

Gość Bo jak to jest
Najlepszy to jest olejek rycynowy

Gość jakpozbycsie
a ten wysyp krostek po stosowaniu papki siarkowej to normalne?

Polecam też mycie buzi płatkami owsianymi i mocne nawilżanie skóry.. sama piszesz że masz skóre cieniutką tym bardziej trzeba ją nawilżać aby nie była wiotka. Co do trądziku ja sama się z niego wyleczyłam jeszcze niedawno miałam wysyp krost z którymi męczyłam się kilka lat stosowałam mase specyfików masę kremów , toników, suplementów, żeli do mycia i innych gówien i powiem Ci że jak odrzuciłam to wszystko i zaczełam tylko mocniej nawilżać i nie dotykać twarzy , absolutnie nie wyciskać i drapać krostek to wszystko ładnie znikło :) teraz mam zamiar chronić się przed zmarszczkami bo mam 21 lat i zaczynają mi się już robić gdyż kiedyś wysuszyłam skóre tymi gówami na trądzik .. :/ także najważniejsze jest nawilżanie :) a ile masz lat?

przepraszam nie doczytałam ze 25 :) też kiedyś taką papkę stosowalam moja śmierdziała niemiłosiernie i również miałam wysyp.. ja zrezygnowałam z tego "cudu" na skóre świetnie też działa witamina PP po niej nie mam krostek i jest taka gładka :) mój dermatolog zawsze mi zapisuje w dużej ilości tą witamine :)