Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Somna

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Somna

Ginekolog przepisał mi tabletki Daylette na wyregulowanie miesiączki. Ostatni okres (właściwie nie wiem, czy tak to nazywać) był bardzo skąpy. Właściwie, było to plamienie, które skończyło się po trzech dniach. Pierwszego dnia zaczęłam stosować tabletki (pierwszą trzeba wziąć w pierwszy dzień miesiączki), byłam przekonana, że to 'normalny' okres. Teraz nie jestem pewna, czy dobrze zrobiłam. Czy dzień cyklu, w którym zaczyna się stosować tabletki, ma naprawdę takie wielkie znaczenie?

Gość Perw mpbilna
Ma znaczenia dla antykoncepcji. To prawdopodobnie był okres. Tabletki często go skracają i sprawiają, że jest mniej obfity.

Gość Somna
Ale ten 'okres' raczej nie był wywołany tabletkami, bo wtedy dopiero zaczęłam je brać.

Czy ja gdzieś napisałam, że był wywołany? Zaczęłaś przyjmować hormony, które skróciły okres.

Gość ;lakd
a czemu nie jestes pewna czy dobrze zrobiłaś ?

Gość Somna
Bo wzięłam pierwszą tabletkę, chociaż nie wiedziałam, czy to okres, czy zwykłe plamienie. Przepraszam za głupie pytania, zawsze miałam normalny okres, to plamienie mnie po prostu zaskoczyło.

Gość taka jedna niedobra
Podobne pytania padają co rusz na forach więc to prawdopodobnie był okres który został skrócony przez tabletki. Poza tym ja bym radziła jeszcze pomyśleć o konsultacji z innym lekarzem bo tabletki anty nie są od regulowania miesiączek, a jest często nadużywane przez lekarzy właśnie w tym celu. Podczas ich przyjmowania będziesz miała regularne krwawienie które nie jest miesiączką ale po ich odstawieniu problemy często wracają. Obojętne dla zdrowia tez nie są wiec jak nie bierzesz ich w celu antykoncepcyjnym to na twoim miejscu poszukałabym kogoś kto cie naprawdę będzie leczył.

Gość Somna
Tyle, że to plamienie pojawia się już po raz drugi. Nie wiem, skąd te problemy. Wcześniej miesiączki miałam co dwa miesiące, ale były dość obfite i trwały sześć, siedem dni. Poza tym, znam wady i zalety stosowania tabletek. I nie biorę ich tylko w celu uregulowania miesiączki, to dla mnie także antykoncepcja.

Gość Somna
Czy ktoś ma podobny problem? Trochę mnie to martwi :(