Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lepiej byc chyba s

Kobieta ma w zyciu gorzej

Polecane posty

Gość damianooo
z nimi jest bardzo latwo wygrac, tylko trzeba stwarzac odpowiednie pozory

Gość damianooo
jedni wpadaja w pulapki innych, a ci inni w innych i tak to sie kreci, jedyne to nie dac sie przylapac na zdradzie, nie wpasc z niechciana ciaza i nie dac sie wrobic w alimenty, reszta to detale

Gość damianooo
wiem, ale delate mozna przeskoczyc, ominac, usunac, tamte rzeczy sa uciazliwe

Gość damianooo
slabe kobiety maja gorzej

Gość równouprawnienie jest ok
w końcu mężczyźni nie są traktowani gorzej niż kobiety to równouprawnienie było dla mężczyzn nie dla kobiet

Gość damianooo
powiem tak: na rownouprawnieniu zyskali wszyscy mezzyzni i silne kobiety, a stracily slabe kobiety czyli wiekszosc tego gatunku

Gość damianooo
tu nalezy podzielic mezczyzn na silnych i slabych, obie te grupy zyskuja, slaby mezczyzna, bo przerzuca czesc odpowiedzialnosci za rodzine na kobiete, ktora poszla do pracy, a dodatkowo robi w domu i przy dzieciach, a silny mezczyzna (ktory nie dal sie sfeminizowac) jest podwojnie, a w niedlugiej przyszlosci nawet potrojnie bardziej atrakcyjny dla kobiet jako tzw. prawdziwy mezczyzna, z powodu ogolnego niewiescienia i feminizowania slabych facetow

a w niedlugiej przyszlosci nawet potrojnie bardziej atrakcyjny dla kobiet jako tzw. prawdziwy mezczyzna, z powodu ogolnego niewiescienia i feminizowania slabych facetow' zgadza sie, ale w perspektywie niedalkiej przyszlosci zle odbiloby sie to na mezczyznach slabych, poniewaz samce alfa zgarna wiecej kobiet a slabi beda musieli sie zadowalac niczym lub kobietami niatrakcyjnymi seksualnie. tak wiec wszystko sprowadza sie do teori prztrwania najsilniejszego.

Gość damianooo
no tak, do tego to sie sprowadza, ale obawiam sie ze tego procesu nie da sie juz zatrzymac, uwazam tez ze kobiety pozniej beda zachodzic w ciaze i zakladac rodziny, bo beda szukac jednak tego silnego, ale z racji tego ze ich ilosci bedzie ograniczona, pod presja wieku beda jednak wiazac sie z tymi przecietnymi, a czesc z nich wybierze zycie w pojedynke, sytuacja slabych facetow bedzie ciut gorsza, ale nie tragiczna, bo jednak jest cos takiego jak "z braku laku", sytuacja zas facetow silnych (czyli posiadajacych meskie cechy charakteru, jako taki wyglad i przede wszystkim przyzwoite zarobki) bedzie bajkowa.

Gość damianooo
chodzilo mi o obawy o polozenie kobiet, bo niewykluczone ze za 20 lat przecietny facet bedzie chodzil w sukience jak tak dalej pojdzie

chodzilo mi o obawy o polozenie kobiet, bo niewykluczone ze za 20 lat przecietny facet bedzie chodzil w sukience jak tak dalej pojdzie' byc moze, ale jedna ekstrema rodzi druga. wraz z panami w sukience powstanie rowniez grupa samcow alfa ktorzy beda inkarnowac cechy zupelnie odwrotne do promowanych przez feministyczny dyskurs. chociaz na pewno bedzie to mniejszosc. jako kobieta niespecjalnie sie tego obawiam, chociaz podejrzewam ze nie jest to na reke wiekszosci kobiet.

Gość damianooo
ja jestem ciekawy czy ktos bedzie probowal na tym w jakis sposob zarobic

Gość damianooo
paradoksalnie w interesie silnych mezczyzn jest wspieranie feminizmu i ruchow feministycznych

Gość damianooo
poki co analizuje to pod tym katem, bo jednak w zyciu wszystko kreci sie wokol seksu, wladzy i pieniedzy i wiekszosc zjawisk, o ile nie wszystkie, sa determinowane przez te 3 czynniki kto wie, moze kiedys powstana Akademie Prawdziwych Mezczyzn albo Uniwersytety Samcow Alfa, gdzie faceci beda uczyc sie tego, co kiedys otrzymywali od natury

Gość damianooo
PUA to jest sztuka oszustwa i psychologicznych trickow, ci faceci nie maja zazwyczaj nic wspolnego z samcami alfa, ale moge sie mylic bo az tak dobrze sie na tym nie znam, ale slyszalem ze takie kursy nie sa tanie

Gość damianooo
PUA to jest zonglowanie kobiecymi lekami, fobiami, granie na ich kompleksach

zgadzam sie z toba, ale wiele kobiet daje sie na to nabrac ,takze mozna mowic o pewnym sukcesie partycypantow. 'takie kursy nie sa tanie' powiem wiecej, sa drogie a szczegolnie jesli brac pod uwage polski zarobki. do tego podejrzewam ze mezczyzni bardziej zamozni nie musza sie uciekac do takich technik.

Gość damianooo
tak, to sa kursy wymyslone dla facetow slabych, nieatrakcyjnych czy niezamoznych, aby oprocz wydojenia ich z kasy, nauczyc ich kilku sztuczek w jakich sposob mozna psychologicznie obezwladnic nawet najbardziej atrakcyjna i pewna siebie kobiete (np w uderzajac w jej wyglad czyniac jakas niewinna, ale dotkliwa aluzje), dac im jakas iluzje ze moga cos zrobic na plaszczyznie damsko-meskiej itp, niektorzy naprawde wierza, ze sie zmienili i to juz cos, jednak nie jestem pewien czy da sie w ten sposob zbudowac trwalo relacje z kobieta, wg mnie nie, chyba ze bedzie to kobieta malo inteligentna, i tak, masz racje, ze facet atrakcyjny i w miare zasobny nie potrzebuje takich kursow, poniewaz ma zazwyczaj wiecej niz jedna adoratorke

nawet najbardziej atrakcyjna i pewna siebie kobiete' jako kobieta dziwie sie ze mezczyzni potrzebuja do tego kursow, to naprawde nie jest trudne .... 'jednak nie jestem pewien czy da sie w ten sposob zbudowac trwalo relacje z kobieta, wg mnie nie, chyba ze bedzie to kobieta malo inteligentna,' zdesperowana/ w straszym wieku/ bedzie chciala dzieci. w ogole to atrakcyjna i inteligentna kobieta zawsze wyczuje falsz, pierwiastek alfa wyczuwa sie instynktownie - albo mezczyzna sie z tym rodzi albo nie. jesli nie to trudno zeby kobieta nie zdala sobie z tego sprawy, moze niektorym kobietom zajmuje to wiecej czasu, nie wiem. ja nigdy nie mialam z tym problemu teraz lece