Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce wyjechac na ,,,,,,,,,

Do osob ktore korzystaly z All inclusive

Polecane posty

lub maja wiedze na ten temat. Prosilabym o danie jakichs adresow sprawdzonych biur podrozy z ktorych korzystaliscie jak rownierz o Wasze opinie jak wyglada taki wyjazd np.do Egiptu albo do Grecji. Nie chce mi sie wertowac stron bo duzo tego jest,a moze ktos by polecil cos fajnego i w mare taniego? Prosze Was o pomoc bo ja jestem laikiem w tych sprawach,za granica bylam dwadziescia lat temu i nie ukrywam ze zdam sie na Wasze ewentualne propozycje,za co z gory dziekuje.

Gość yxcvbnm,
NASZ BALTYK

Nad Baltyk wyjezdzilam sie za mlodych lat. Prawie dwadziescia lat nie bylismy z mezem na wczasach pomimo ze oboje pracowalismy i pracujemy to zawsze byly inne potrzeby. Mamy rocznice slubu i moja mama chce nam zafundowac jakis wyjazd dlatego pytam Was tutaj bo pojecia nie mam z ktorej strony mam to ,,ugryzc'' a skoro nadarzyla sie okazja to szkoda nie wykorzystac tym bardziej ze cale lato pracowalismy i jestem juz zmeczona wiec troche odchamienia nie zaszkodziloby.

Gość do Egiptu jeżdziłam
z Alfa Star. Specjalizują się w tym kierunku. Długo są na rynku

Gość allinclusive bylam
Bylam dwa razy na Krecie korzystajac z all inclusive - raz z Exim Tours, drugi raz z Grecos. Oba wyjazdy spoko. Jak to wyglada? Jest o okreslonej porze zbiorka na lotnisku, tam jest ktos z biura podrozy, rozdaje vouchery (tam sa bilety, ubezpieczenie, takie tam, nie wolno zgubic), potem odprawa, lot, na miejscu ktos zawozi do hotelu, zameldowanie i juz. Raz - dwa razy w tygodniu mozna sie spotkac z rezydentem biura (jest tez pod telefonem jakby sie cos dzialo), poza tym radzilismy sobie sami ze tak powiem. Bralismy i bedziemy brac all inclusive zeby nie martwic sie o zarcie. Dzieki temu mozemy brac sobie tyle wody ile chcemy (butelkowanej), jak wyjezdzamy na caly dzien to dostajemy lunch boxy (jakies kanapki, owoce, woda, roznie to jest), mozna zamowic pozniejsza kolacje lub wczesniejsze sniadanie. Jesli przebywasz w hotelu caly czas to w zasadzie non stop mozesz cos jesc (jest sniadanie, lunch i kolacja, ale tez lody, kanapki, owoce - to tez zalezy od hotelu), jest duzo picia (soki, jakies drinki, cola, woda).

A korzystala Pani/Pan z jakiejs oferty od nich?

Gość kachnagreg123
Byłam rok temu w Egipcie, na 2 tygodnie, all inclusive z Alfastarem. Było ok poza nielicznymi małymi wpadkami ze strony rezydentów, ale ogólnie jestem zadowolona. Nie wiem czy chcesz wypoczywać, czy pozwiedzać, ja miałam tydzień zwiedzania, tydzień odpoczynku, ale było to rozplanowane mniej więcej tak, że 2 dni odpoczynku (Hurghada), 3 dni zwiedzania, dzień odpoczynku, 3 dni zwiedzania, a reszta pobytu odpoczynek w Sharm el Sheikh. Szczerze mogę to biuro podróży polecić, znajomi też byli wiele razy i też raczej chwalą. :)

Gość allinclusive bylam
Z Exim Tours to nie pamietam jaka to dokladnie byla oferta - hotel nazywal sie Creta Star, kupowalismy wycieczke u - jak ja to mowie - agenta, czyli w takim biurze, ktore mialo oferty roznych biur (czyli taki agent :) ) To bylo dwa lata temu. Oferte Grecosa mielismy z wakacje.pl (hotel Santa Marina), wiec tam podpisywalismy umowe, ale wakacje.pl to tez taki agent. To bylo w tym roku. Po podpisaniu umowy, wszystko co sie dzieje od lotniska poczawszy jest juz z wlasciwym biurem (nie z agentem). Obie wycieczki wlasciwie niczym sie nie roznily. Acha, na spotkaniu z rezydentem mozna kupic wycieczki "na miejscu" (czyli okoliczne atrakcje, np. z Krety na Santorini), to sie nie oplaca o ile zna sie angielski i niemiecki. My kupowalismy w lokalnym biurze podrozy, tyle tylko ze nie bylo polskiego przewodnika (byl angielski lub niemiecki do wyboru). Wypozyczalismy tez samochod, i tu skorzystalismy z oferty od rezydenta bo biuro reczylo za to ze wszystko bedzie ok (pelne ubezpieczenie, jak jakis problem to do rezydenta tez mozna dzwonic a nie tylko do wypozyczalni).

Gość allinclusive bylam
"o ile zna sie angielski LUB niemiecki" mialo byc. W zasadzie bez tez sobie mozna poradzic , tylko jak jest wycieczka z przewodnikiem to nie ma korzysci z przewodnika bo gada po angielsku/niemiecku :)

Również byłam all inclusive z Alfa Star, Exim Tours oraz TUI. Wszystkie wyjazdy OK. Jednak najlepsze warunki (tzn świetny hotel, wyżywienie) były z biurem TUI na Fuerteventura.

A mozna wiedziec na jaki koszt trzeba sie przygotowac na dwie osoby?,no i ile by trzeba ze soba jeszcze zabrac? Ja oczywiscie poprzegladam podane biura ,ale nie ma to jak opinie i rady osob ktore byly i dobrze wiedza jak to wszystko wyglada,,od podszewki''. Co do zwiedzania to wlasciwie pojecia nie mam,ja wolalabym troche poleniuchowac ale jakies dwie wycieczki tez by sie przydaly zeby cos zobaczyc. A czy takie zwiedzanie to juz sa wlasne koszty? Prosilabym o podpowiedz ile calkowity koszt moglby wyniesc na dwie osoby jak bysmy wlasnie chcieli troche pozwiedzac?

Gość allinclusive bylam
My z obu podanych przeze mnie hoteli bylismy zadowoleni, oba sa w roznych rejonach. Przy obu obu jest piaszczysta plaza :) przystanki autobusowe, oba znajduja sie w wioskach (raczej szukalismy zadupia, zeby moc w hotelu spokojnie odpoczywac, a na atrakcje wyjezdzac), ale sa swietnie skomunikowane. W przypadku Santa Marina nie polecam pokoi z widokiem na morze, bo pod spodem jest restauracja i bar hotelowy wiec bywa troszke glosno (ale ok 23 sie uspokaja). My to jakos przetrwalismy aczkolwiek widywalam lepsze widoki niz ten :P

Gość allinclusive bylam
Koszt okolo 2500tys/osoba za tygodniowy wyjazd. Wycieczki nie sa w cenie, taka wycieczka kosztuje ok 30-40euro (sa drozsze, sa tansze), wypozyczenie samochodu to roznie, zalezy jaki samochod (dodatkowo dochodzi paliwo, przy dwoch osobach to jest tak na styku oplacalnosci ale za to mozna jechac gdzie sie chce i zatrzymywac w kazdej chwili zeby podziwiac:D). Co brac to tez zalezy od hotelu, na pewno sa reczniki, papier toaletowy, w naszym przypadku byl zel pod prysznic i szampon. Ale ja i tak biore wszystko swoje (poza papierem oczywiscie:D). Z jedzenia nie bralam nic, tylko zapasowa wode i jakies krakersy tak na wszelki wypadek (przylatywalismy poznym wieczorem albo nad ranem wiec zeby na ta pierwsza noc bylo jakby cos sie dzialo). W hotelach sa napoje w lodowce ale dodatkowo platne (drogo) wiec nie korzystalismy, tym bardziej ze wystarczylo zejsc na dol i dostac to samo za darmo (w ramach all inc.). Mozna tez jezdzic autobusami (bilet ok 1,5euro, zalezy od odleglosci) do okolicznych wiosek albo wiekszych miast (w naszym przypadku to byl Retymnon i Heraklion lub Chania), w hotelu wszystko powiedza (recepcja, a jakby nie to rezydent). Jaki byl caly koszt to nie mam pojecia.. Czasami cos jedlismy,pilismy poza hotelem, na wycieczkach. Tak naprawde wszystko zalezy od tego co sie robi.. Ja bym liczyla tak z 1000zl/osoba, bo tam jest mimo wszystko dla nas drogo. Wycieczka za 40euro to jest nasze 200zl. Ogolnie to ja wole wziac za duzo i przywiezc niz sie bac na miejscu:)

Gość allinclusive bylam
Co zwiedzac - jak juz ustalisz miejsce to kup przewodnik albo w necie poszukaj. :) My mielismy taki przewodnik po Krecie z roznymi trasami, ale rezydent dal dodatkowo mape i polecil gdzie mozna jeszcze jechac.

Bardzo dziekuje za wypowiedzi ktore sa dla mnie niezbedne. Wszystkie informacje sa dla mnie bardzo przydatne,nie wiedzialam ile zabrac ze soba pieniedzy zeby nie bylo za malo a rzeczywiscie lepiej przywiezc niz mialoby zabraknac. Zaraz biore sie do przegladania ofert,my chcemy jechac we wrzesniu to moze beda tansze oferty? Zdecydowani jestesmy na sto procent,pozostaje tylko znalezc dobre biuro ale skoro podaliscie mi namiary to juz mam polowe roboty mniej. Jeszcze raz dziekuje za cenne rady i wskazowki. Pozdrawiam wszystkich ktorzy mi pomogli.

Gość allinclusive bylam
W takim razie zycze milych wakacji i zazdroszcze :P Co do finansow to mozecie wybrac tanszy hotel (ja znam te dwa to te dwa polecilam:)), moze sie tez jakies last minute trafi. We wrzesniu w Grecji jest jeszcze sezon, ale chyba bedzie taniej bo jak kiedys porowywalismy ceny to lipiec/sierpien byly najdrozsze (pewnie dlatego ze cale rodziny jezdza, a jak sie ma dzieci w wieku szkolnym to wiadomo). Wycieczki tez moga byc tanie, bo np. wycieczka do Chanii czy Retymononu kosztowala nas tyle co bilety autobusowe i bilety wstepu (w Retymnonie jest fajna twierdza, polecam tylko trzeba wziac jakas czapke/kapelusz bo to patelnia jest; i zawsze wode ze soba), czyli ok 7 euro (osoba, te 40euro co podalam to tez na osobe..), a siedzielismy tam pol dnia. Jak jest w Egipcie to nie wiem bo nie bylam. My bardzo lubimy Grecje bo jest duzo malych urokliwych wioseczek, ludzie sa przyjaznie nastawieni, jest czyste morze, sa piekne plaze i widoki, waskie uliczki w miateczkach i w ogole.

Gość allinclusive bylam
Jeszcze tak sobie pomyslalam, ze moze podbij ten temat jakos pozniej albo jutro w ciagu dnia , bo dzisiaj ladna pogoda to pewnie malo kto w domu siedzi a ja chora jestem wiec siedze :P

No faktycznie,masz racje przypomne sie jutro jak wszyscy wroca do codziennej rzeczywistosci. Nie dziekuje poki co dopoki nie zalatwie tego wyjazdu. Po dwudziestu latach to mysle ze to w pelni zasluzony wyjazd,co roku jezdzilismy do naszego domku na glebokiej prowincji gdzie jedyna atrakcja bylo zbieranie grzybow,mam juz dosyc takiej monotoni,czas ruszyc troche w swiat zeby nie musiec zalowac na lozu smierci ze tak malo w zyciu sie uzylo. Zawsze na pierwszym miejxu bylo dziecko i zeby jej co roku zapewnic wakacje ktore wiadomo ze sa dosyc kosztowne. Teraz corka jest dorosla wiec czas odrobic zaleglosci. Odezwe sie tutaj jutro,dzieki za podpowiedz i w ogole za pomoc.

Gość darszafadaszada
"Po dwudziestu latach to mysle ze to w pelni zasluzony wyjazd,co roku jezdzilismy do naszego domku na glebokiej prowincji gdzie jedyna atrakcja bylo zbieranie grzybow,mam juz dosyc takiej monotoni,czas ruszyc troche w swiat zeby nie musiec zalowac na lozu smierci ze tak malo w zyciu sie uzylo. Zawsze na pierwszym miejxu bylo dziecko i zeby jej co roku zapewnic wakacje ktore wiadomo ze sa dosyc kosztowne. Teraz corka jest dorosla wiec czas odrobic zaleglosci." :O Rany boga!!! Wspolczuje! Mam dzieci, jezdzimy i po swiecie i po Polsce. Ale twojego zycia mocno ci wspolczuje :-(