Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małłłłłłłłłłłłłłłłłłła

Tabletki anty

Polecane posty

Hejka dziewczyny mam pytanie. A jednoczesnie potrzebuje rady. Co mam zrobić jeżeli zgubiłam jedną tabletke antykoncepcyjna? Powinnam ostatnia tabletkę wziac 22 sierpnia. a mam tylko jeszcze na jutro i wtorek. a w srode niestety nie wezme i co teraz?????????

Gość ale tobie przepis potrzebny
weź ją z następnego opakowania i odłóż na następny taki przypadek. A po 7 dniach przerwy zacznij inne całe opakowanie. Jakim cudem mogłaś zgubić tabletkę?

Nie mam wlasnie nastepnego opakowania. Poprostu jakos bralam i wypadla mi gdzies.... Stanie cos sie jezeli pomine jedna??????????

jeśli nie uprawiałas z nikim seksu to nic się nie stanie. Jedno opakowanie lekarz przepisał??? Dziwne

nie jedno tylko 2 . Jedno w lipcu juz wybralam ,a to jest drugie opakowanie. i wlasnie trzeba isc po recepte. No nie kochalam sie ostatnio. w sumie po skonczonym 1-wszym opakowaniu, w czasie 7 dniowej przerwy. to co teraz mam robic???????

jak to co zrobić? Przecież sama sobie tej tabletki nie wyprodukujesz. Zakończysz na 20 tabletce i tyle. A następnym razem będziesz wiedziała, że należy nosić je w specjalnym opakowaniu, żeby nie gubić. Nie wiem, biorę od lat i NIGDY mi się zadna nie "zgubiła" :)

no a wtedy jak z przerwa???????? ogolnie to skoncze 21 sierpnia ,a powinnam 22 sierpnia. wiec co teraz?

Gość 090-09
to zaczniesz siedmiodniową przerwę dzień wcześniej. Ja miałam taki przypadek i tak zrobiłam. Seks uprawiam (z mężem) często i nic się nie stało.

Czyli mam zaczac od razu przerwe po skonczeniu tabletek???????? A bez recepty dostane tabletki anty ????????

Gość Palomaaa
Czyli zaczniesz przerwę dzień wcześniej i dzień wcześniej zaczniesz brać następne opakowanie. Okres przesunie Ci się o 1 dzień. Nie, nie dostaniesz tabletek bez recepty

A jeszcze mam pytanie bo w czasie 7 dniowej przerwy wystepuje krwawienie i to jest jako okres???????? czy po tym krwawieniu powinien jeszcze normalny okres wystapic?????????

Gość Palomaaa
Tak, krwawienie=okres

Gość kasia ssks
przecież piszesz że to drugie opakowanie tabletek więc powinnaś wiedzieć jak było w tamtym cyklu. Jak można brać tabletki i nie znać takich podstaw???? przecież chyba bylas u lekarza.

hahaha, nie, nie rób przerwy :D:D:D Ty 10 lat masz czy o co chodzi? Bo zadajesz pytania jakbyś w przedszkolu jeszcze była.. A to czy dostaniesz tabletki bez recepty - dobrze wiesz, że nie. Poprzednie na allegro kupiłaś czy na bazarze u ruskich?

No gorzej by było gdybyś uprawiała seks :) a jak bieżesz dla picu to nie ma problemu. Bym na Twoim miejscu nie udała, że nic się nie stało :0 i zrobiła przerwę o jeden dzień dłużej albo krócej.

Gość Truskawkowa199504
Hej mam problem biorę tabletki antykoncepcyjne Vibin i kończy mi się opakowanie a mój ginekolog przyjmuję dopiero od połowy września , chciałam zapisać się do innego ale tam też są zapisy na połowę września. Moje pytanie co robić zostało mi mało tabletek a mam brać je bez rzadnych przerw. Pomocy proszę