Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyrachowana cwana pewna siebie

Wszyscy kradną, a polska to jedno wielkie bagno.

Polecane posty

Fajnie, że już tam nie mieszkam :)

Gość Nadieżda
"Jaaa... U nas w dojczlandzie to fszyzdko jezd lebsze, lebsze drogi, lebszy żołt i tuska nie ma. I pifffo lebsze. Unzere warsztat w kdurym zprzołtam jezd lepsiejszy od tych w polszczy" Tak?

HALT DIE FRESSE DU SCHLAMPE!!!

Gość Nadieżda
Od razu lepiej, jak polaczkoniemra mówi po swojemu. Normalnie jak słyszę szkopski mam odruchy wymiotne, ale teraz jestem zadowolona.

tak, zacofana prostaczko - jest lepsze powietrze, lepsze jedzenie i normalni ludzie, a nie sami psychole, alkoholicy i nieudacznicy jak w polsce.

Pracuję w salonie jaguara :) Idźcie lepiej spać i zarabiać jutro te swoje śmieszne złote hihihi

Gość Nadieżda
Umiem używać google translate więc mów po swojemu. A może ty z jakiegoś psychiatryka z zabitej dechami wsi "prostaczko"?

Gość Nadieżda
Spszołtasz w zoo?

Gość Nadieżda
"Lepsze jedzenie" "śmieszne złote" ///Wymiotuję na wspomnienie kartofelnsalat// Lepsze mahrken... to znaczy ojro? Złote... Jak to pięknie brzmi! Dziękuję Władysławowi Grabskiemu za tak piękną walutę!

Ja pierdolę. Jaka ty jesteś głupia. Wy nic nie macie w tej polsce, tanio się lansujecie i jak się przyjeżdża do pl czasami, to się rzygać chce od waszego wyglądu i zachowania. Ty to psu być anus wylizała, byleby tylko inni uznali, że masz rację. Żałosna, tępa dzida.

Gość Nadieżda
Przynajmniej nie jestem taką nieudacznicą życiową i nie musiałam wyjeżdżać. Kilka lat temu gdy przyjeżdżałaś po pracę jako pomoc kuchenna takim kozakiem nie byłaś? Mówże w swoim języku i jedź do swoich prostych dróg. Chętnie zostanę- Poznań to piękne miasto, Wroclove jest wspaniały, Warszawa też niczego sobie, Kraków już w ogóle, biedna nie jestem. Mam ładne i duże mieszkanie w odnowionej, przedwojennej (całe szczęście, że nie poniemieckiej) kamienicy w centrum Poznania, mam blisko do teatrów, zarabiam dobrze, ale na wakacje tylko w Sudety i do Czech, do najpiękniejsziej na świecie Pragi. Po co wlec się do Egiptów? Polska jest tak pięknym krajem, że nie ma po co wyjeżdżać. A najważniejsze na koniec- polska sztuka- literatura, teatr i film są najlepsze na świecie. Chcę chodzić do polskiego teatru i oglądać Inę Benitę od jakiś dojczańskich pseudogwiazd.

HAHA tak jestem nieudacznica ktora sie sama nauczyla jezyka i zyje w jednym z najlepiej rozwinietych krajow na swiecie xD to ty jestes nieudacznica, siedzisz w polsce, bo nie porozumiewasz sie dobrze w jezykach obcych i tylko to ci zostalo. ja umiem mowic w 3 jezykach bardzo dobrze i kazdy normalny czlowiek wyjedzie tam, gdzie wiecej zarobi. W biednych krajach zostaja tylko nieudacznicy :)

Gość Nadieżda
A co mnie kasa obchodzi? Tu mam pracę, mieszkanie, męża, po co wyjeżdżać do szkopów, żeby sprzątać w salonie samochodowym, za trochę większą kasę? Znam biegle angielski, francuski oraz jestem taaaką bohaterką- sama nauczyłam się czeskiego. No geniusz ze mnie, pomnik sobie postawie. Emigrują nieudacznicy, którzy nie mogą znaleźć pracy bo są leniwymi leserami, studiowali w Wyższej Szkole Bycia Prostytutką i nic nie robili albo nie studiowali bo byli za słabi. Mam płacić teatrem i polską kulturą za więcej grosza i życie wśród obcych? Chyba oszalałaś! I mam większe ambicje niż bycie sprzątaczką w szkopach

Gość whedif
śmieszą mnie Ci ludzie którzy narzekają że w Polsce pracy nie ma po studia a okazuje się że to lenie śmierdzące albo tępaki. pewnie, lepiej wyjechać za granicę i sprzątać kible po śmierdzielach z zachodu albo roznosić im żarcie.

Gość Nadieżda
Jestem Polką i zawsze to podkreślam jak spotykam się z obcymi, z kraju Chopina, Jana Pawła II, Reymonta, Sienkiewicza, Miłosza, Szymborskiej Skłodowskiej-Curie, z kraju który się nie ugiął, który 130 lat walczył o swoją świadomość narodową i swoją kulturę. Z kraju, który potrafił walczyć, z kraju bohaterów, z kraju który nigdy nie zapomniał o swojej przeszłości, z kraju wspaniałej sztuki i kultury. Bycie Polką jest zaszczytem, a ty nie jesteś tego godna

Gość Nadieżda
Masz świętą rację, jak jesteś pracowity i przedsiębiorczy to nie masz problemu z pracą, a ci leniwcy teraz jęczą, że nie warto iść na psychologię. Warto!

Gość Nie kazdy pracuje fizycznie
Za granica, ale co wy tam mozecie wiedziec ;) Dla was emigracja to harowka itp. itd. A moze to samo macie w pl?? Jesli nawet ktos sie zdecyduje pracowac fizycznie to co to was polaczki z polski interesuje? Co wy w tej Polsce macie? Porownajcie sobie miasta w polsce z zachodem.

Gość Nadiezdza warto?
To czemu w Anglii dupa robisz? Hahaha no faktycznie - warto bylo.

Gość Nadieżda
Ja już napisałam dlaczego chcę zostać w Polscę- teatr, polski teatr, polska sztuka, literatura. I wiem, że to jest MÓJ kraj, a Niemcy to sztuczny kraj. Pracuję w HR i dobrze zarabiam, a w Anglii tak właściwie nie byłam, bo i po co? Ale, mimo wszystko bardzo cieszy mnie, że takie ćwierćinteligentki wyjeżdżają to dobrze, że w Polsce jest coraz mniej takich ludzi!

Gość Nadieżda
Poza tym Polska biednym krajem nie jest. Biedne kraje to Burundi, Mali, Haiti, Boliwia, Bhutan, Liberia... Broń Boże Polska!

'Jestem Polką i zawsze to podkreślam jak spotykam się z obcymi, z kraju Chopina, Jana Pawła II, Reymonta, Sienkiewicza, Miłosza, Szymborskiej Skłodowskiej-Curie, z kraju który się nie ugiął, który 130 lat walczył o swoją świadomość narodową i swoją kulturę. Z kraju, który potrafił walczyć, z kraju bohaterów, z kraju który nigdy nie zapomniał o swojej przeszłości, z kraju wspaniałej sztuki i kultury. Bycie Polką jest zaszczytem, a ty nie jesteś tego godna' Tez juz nie peplaj. Popadanie ze skrajnosci w skrajnosc. Liczy sie jakim ktos jest czlowiekiem a nie jaka ma narodowosc. Moze bycie Niemcem to hanba? Idac tym tokiem bycie czarnym, rudym, kobieta to takze hanba. 'Jesli nawet ktos sie zdecyduje pracowac fizycznie to co to was polaczki z polski interesuje? Co wy w tej Polsce macie? Porownajcie sobie miasta w polsce z zachodem.' Mam w Polsce co lubie. Mam porownanie, kazdy kraj ma plusy i minusy, lecz czlowiek inteligentny zdaje sobie z tego sprawe. Wyrazaj sie przynajmniej z kultura ktora na zachodzie jest tak ceniona. Ale coz, jakby to ladnie powiedziec lasu nie wygonisz z wilka tak samo chamstwa i prostactwa z pustaka.

Gość Nadiezdza warto?
Praga najpiekniejsza... O ja cie pierdole. taaaak - super! :) ;) bylam - szalu nie ma. Hahah wez ty sie odpierdol bo poki co to zyjesz moim zyciem, nie swoim a przeciez taka dumna Polka ;) czyli jednak cos nie tak u ciebie albo czujesz zagrozenie (nie wiadomo czym, ale ok - psycholog - szewc bez butow chodzi) - nie interesuje mnie to rozumiesz? Nie interesuje mnie to. Natomiast ty jestes mna jak najbardziej zainteresowana na co mowie - odpierdol sie. Polacy tez maja dobra prace w Europie, mieszkaja w ladnych dzielnicach - jak np. ja, ale to juz wiesz ;) bo sie wpierdalasz w nieswoje sprawy. Nie uczyli cie na psychologii, zeby sie odpierdolic jak ktos nie chce z toba dyskutowac? Na wakacje jezdza np. do Kanady nie do Pragi ;)

Gość ancykam
--wyrachowana cwana pewna siebie zazdroszcze ze nie musisz sie meczyc w tym polskim szambie, ja nawet nie moge wyemigrowac z powodow osobistych i zdrowotynych ;/ tu bedzie tylko coraz gorzej, samobojstwa i depresje i tyle w temacie.

ide spac.

Gość Nadiezdza warto?
Tak polacy to chamstwo itp. ;) ;) Jak ktos jest dla mnie chamski to ja mam byc mila? Nie wpierdalajcie sie w cudze sprawy to i ludzie dla was chamscy nie beda. Np. ja uwazam, ze bardziej chamskie jest wsadzanie nosa w nieswoje sprawy. :) Klase to ja mam w przeciwienstwie do tych co sie interesuja mna bardzo ;) znajdzcie siebie jakies hobby?? ;)

Gość Jak sie jest dobrze urodzonym
w Polsce i sie odziedziczy majatek, ma sie uklady to w Polsce nie jest zle. W przypadku osob, ktora mialy mniej szczescia tak kolorowo nie jest ;) nawet jak ktos jest pracowity, wyksztalcony. Komu dadza prace w pierwszej kolejnosci? Temu z ukladami czy temu bez? W duzym miescie to jeszcze jakos, ale tym co mieszkaja na prowincji to wspolczuje - praca rozdawana po rodzinie, kolegach. Ile to takich pustych panienek po liceum w urzedach w trakcie jakichs smiesznych studiow? Ile takich po studiach, bez znajomosci, bez nazwiska, ciagle szukajacych posady? Takiej samej jaka ma panna bez wyksztalcenia? Wychodzi na to, ze ci bardziej inteligentni, wyksztalceni, ale bez nazwiska maja gorzej ;) I dlatego nie mieszkam w Polsce.

Gość Dostalas prace po znajomosci
A teraz ci zal dupe sciska, ze ktos odnosi sukcesy ;) no tak, mieli mnie zajebac, ale nie wyszlo.

Gość do autorki ja dopisze
Dziewczyno jakie ty musisz mieć straszliwe kompleksy jeśli dowartościowujesz się wyjazdem za granicę, a odczuwasz potrzebę żeby wchodzić na polskie fora i jadem pluć, obcych ludzi poniżać i dziecinne przechwałki uprawiać. Na jakim etapie rozwoju intelektualnego i emocjonalnego się zatrzymałaś dziecko ? Bo ja tu widzę piaskownicę. Piaskownica i ciężkie, niewyleczone kompleksy. Jak się czujesz taka lepsza to prosto w oczy powiedz to co nam tu napisałaś do ludzi których znasz osobiście a którzy zostali w Polsce, powiedz tak do swojej rodziny i znajomych, a nie do obcych na forumie żałosny tchórzu z kompleksami.